kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Biyoloji Soruları ve Cevapları

​​​​​​​TYT biyoloji soruları ve cevapları nasıldı, TYT biyoloji soruları yayımlandı mı, TYT biyoloji sorularına nasıl ulaşabilirim gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT sınavı sonrası bir çok aday girdikleri sınavın cevaplarını merak etmektedir. Bizde TYT Biyoloji soruları ve cevaplarını sizler için derledik.

Gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) geride kaldı. Adaylar sınavın biter bitmez kaç netleri olduğunu, soruların cevaplarını merak etmeye başladı ve gerek sosyal medyada gerekse sitemizin forum sayfalarında bunlar konuşuldu.

TYT BİYOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI (Akılda Kalanlar)

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN KİTAPÇIKLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda da dediğimiz gibi adaylar soruların cevaplarını merak etmeye başladılar ve buna yönelik olarak sosyal medya ortamlarında veya forumlarda bunları kendi aralarında tartışmaya başladılar. Bizler de sizlere adayların bu tartışmalarından yola çıkarak soru ve cevapları derlemeye gayret gösterdik.

ÖSYM soru kitapçıklarını yayımlamadığı için birebir soruların tam metinleri yazımızda ne yazık ki yer almıyor fakat biz ÖSYM kitapçıkları yayımladığında sizi ilgili sayfalara yönlendireceğiz. Şimdilik sadece soruyu çağrıştıracak cümleler ile veya sadece cevaplar ile sizlere fikir vermesi için bir yazı yayımlıyoruz. Buradaki cevaplar kesin olarak doğru olmasa da çoğu kişinin üzerinde uzlaştığı cevaplar olduğu için size aşağı yukarı bir fikir verebilir. Akılda Kalan TYT Biyoloji Soruları ve Cevapları biyoloji cevapları aşağıdaki gibidir. (Sınav sonrası en kısa sürede eklenecektir.)

*TYT içinde toplam 6 biyoloji sorusu bulunmaktadır.

Civciv sorusu, bir yumurtanın birden fazla sperm tarafından döllenmesi

Yeryüzü şekilleri sorusu, I, II, III

Sınıflandırma sorusu, takımlarda tür sayısının eşit olması

Soyağacı sorusu, yalnız III

DNA sorusu, DNA’nın dizilimi tek bir şey sağlamaz

Bitki-hayvan hücresi, hücre iskeleti elemanları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.