kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar? Devlette Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar? Özel Sektörde Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Emekli müfettiş maaşları hakkında güncel verileri hazırladığımız yazımızda bu inceleme ve araştırma görevlisi olan müfettişliğin ne kadar maaş alacağını da öğrenebileceksiniz.

Devlette ve özel sektörde kariyer meslekleri olarak adlandırılan bazı iş grupları vardır. Bunlar CEO, genel müdür, daire başkanı, müdür ve müfettiş gibi kişilerdir. Yönetici pozisyonunda olan bu personeller devlette ve özel sektörde iş bulabilir. Özellikle de müfettiş olarak çalışanlar önemli görevler gerçekleştirir ve iş dünyasında sayıları her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle bu meslekle ilgili pek çok soru sorulur. Müfettiş maaşları ile ilgili makalemizden sonra şimdi de emekli müfettiş maaşları ile ilgili araştırma yaptık. 

Devlette ve özel sektörde müfettiş olarak görev yapan binlerce çalışan bulunmaktadır. Bu kişilerin ek gösterge ve makam tazminatı göstergeleri farklı olabilir. Bu kişilerin emekliye ayrıldıklarında aldıkları emekli maaşı ve emeklilik ikramiyeleri de farklılık gösterebilir.

Özel sınavları geçerek mesleğe müfettiş yardımcısı olarak başlayan, önce meslek içi eğitimini tamamlayan ve sonra da yeterlilik sınavını geçen kişiler müfettiş olabilmektedir. 1. derece kadroda görev yapan bu kişiler 3600 ve 2200 ek gösterge ile 2000 veya 1000 ya da 0 makam tazminatı göstergesi belirlenmiş olmaktadır. 15 Ocak 2012 öncesi göreve başlayanlar hakkında ise daha yüksek ek gösterge ve makam tazminatı göstergesi geçerli olabilmektedir.

Uzmanların Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar?

Devlette Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Devlette ek gösterge ve makam tazminatlarının farklılık göstermesi, bu unvanlarda çalışanların emekliliğe ilişkin haklarında da değişikliğe neden olabilmektedir. Derece ve kıdem ile hizmet yılına göre emeklilik maaşı ve ikramiyesi de değişebilir. İşte müfettişlerin devlette emeklilik maaşı ve ikramiye miktarları…

3600 ek gösterge ve 2000 makam tazminatı olanlar için;

25 hizmet yılı, 1/4 derece için emekli aylığı 6 bin 250 TL, ikramiyesi 145 bin TL civarındadır.

40 hizmet yılı, 1/4 derece için emekli maaşı 7 bin 150 TL, ikramiyesi ise 232 bin 275 TL civarındadır.

 

Özel Sektörde Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde personellerin emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri için net bir çerçeve yoktur. Personellik mesleki hayatı, çalışma hayatında aldığı maaşı, özlük hakları belirleyicidir. Ancak Özel sektörde kariyer meslekler için emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin daha yüksek olduğu söylemek mümkündür. Özel sektörde emekli müfettiş maaşları 7-10 bin TL seviyesinde, emekli ikramiyesi ise 150-250 bin TL civarındadır.

Sahte İşyeri Nedir? Sahte İşyeri Tespiti İle Emeklilik İptal Edilir Mi?

Müfettiş kime bağlı?

Başkanlık doğrudan Bakana bağlıdır. Müfettişler teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalarını Bakan adına yaparlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.