kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Askerlik Yeri Sonradan Değişir Mi? Askerlik Yeri Değiştirme

2023 Askerlik Yeri Sonradan Değişir Mi? Askerlik Yeri Değiştirme Nasıl Olur? 2023 Askerlik Yeri Açıklandıktan Sonra Değiştirilir Mi? Bedelli Askerlikte Askerlik Yeri Değiştirilir Mi?

A+
A-

Türkiye’de askerlik görevine aynı bir önem verilir. Binlerce yıllık bir geleneğe sahip olan Türk milleti için askerlik her zaman kutsaldır. Ordu-millet anlayışının da bir sonucu olarak askerlik Türkiye’de zorunludur. Her Türk ve erkek vatandaş askerlik görevini yapmak zorundadır. 21 yaşını dolduran kişiler askerliğe çağrılırlar. Ancak lisans ve lisans üstü yani üniversite eğitimi alan veya yüksek lisans yapan kişiler askerliklerini tecil ettirerek erteleyebilir. Bu erteleme birkaç sene ile kısıtlıdır. Daha sonra askerlik başvurusu yapılır veya kaçak olan kişiler yakalanır ve TSK tarafından askerlik yapılacak yer ve sevk tarihleri açıklanır.

Bedelli askerlikte de her yıl sonunda yapılan başvurular TSK tarafından toplanmaktadır. Daha sonra yeni yılla birlikte kura çekilerek askerlik yeri ve sevk tarihleri açıklanır. 2023 yılı için de düzenli olarak uzun dönem askerlik için sevk tarihleri ve askerlik yerleri açıklanıyor. Ayrıca 2023 yılı için bedelli askerlik görev yerleri de açıklandı. Bu kapsamda binlerce kişi yaşadıkları yerlere uzak veya yakın yerlerde askerlik yapacağını öğrendi. Ancak bazı kişiler askerlik yerlerini beğenmemiş olabilir. bu nedenle “Askerlik yeri değiştirilir mi?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Peki askerlik yerini değiştirmek mümkün mü? Acemi birliği, usta birliği veya bedelli askerlik yeri değiştirilir mi?

Kısa Dönem Askerlik Nedir? Kaç Aydır?

2023 Askerlik Yeri Açıklandıktan Sonra Değiştirilir Mi?

ASkerlik yeri belli olan adaylar veya bu kişilerin sevdikleri, yakınları ve aileleri sık sık bu soruya cevap aramaktadır. Pek çok kişi dilekçe vererek veya başka bir yolla askerlik yerinin değiştirilebileceğini düşünür. Ancak böyle bir şey söz konusu değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan kura ile belirlenen askerlik yerleri değiştirilemez.

Askerlik yerleri değiştirilemese de bazı özel durumlara dikkat edilir. Örneğin askerlik yapan bir kardeşiniz varsa ve bu kardeş terörle mücadelede kritik, riskli yerlerde görev yapıyorsa sizin aynı bölgede askerlik yapmamanıza dikkat edilir. Genellikle iki veya daha çok kardeşin aynı anda terörle mücadele edilen, riskli yerlerde bulunmaması sağlanır. Bu durum yaşanırsa dilekçe ile başvurulduğunda taleplere olumlu karşılandığı bilinir. Burada yazılı bir kural olmasa da TSK ve komutanlar bu durumda kolaylık sağlar.

Bedelli Askerlikte Askerlik Yeri Değiştirilir Mi?

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlikte kalıcı hale getirildi. Bir sonraki yıl askere gitmek üzere adaylar her yıl başvurularını gerçekleştiriyor. 30-40 bin TL arasındaki başvuru ücretini yatıran ve işlemleri gerçekleştiren adayların sevk tarihi ve askerlik yerleri açıklanıyor. Ancak bedelli askerlik yerleri açıklandıktan sonra askerlik yerlerinin değiştirilmesi mümkün değil. Askerlik birliğine teslim olduktan sonra komutanınıza başvuru yaparak askerlik yerinizin değiştirilmesini isteyebilirsiniz. Ancak bu durumda geçerli bir mazeret sunsanız bile komutanınız karar verecektir. 30 günden kısa bir süre için böyle bir talepte bulunmaya gerek olup olmadığı sizlerin tasarrufudur. kamu haber

Acemi ve Usta Birliğine En Geç Saat Kaçta Teslim Olunur?

Askerlik 2023 te kaç ay olacak?

2. Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır.

Yorumlar

  1. Mehmet can dağhan Avatar Mehmet can dağhan dedi ki:

    Askerlikyerimi değiştiriniz