kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Proje Tazminatı Ne Kadar Oldu?

2023 de Memurun Proje Tazminatı Ne Kadar Oldu? Hangi Memurlar Proje Tazminatı Alabilir? Memurun Proje Tazminatı Aylık Miktarı Ne Kadar?

A+
A-

Projelerde görev alan memurların merak ettiği konulardan biri de memurun proje tazminatı ne kadar oldu sorusudur. Bizde sizlere aklınıza takılanları bu yazımızda paylaştık.

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Bu kamu personellerinin başta aylık olmak üzere pek çok ekonomik ve sosyal hakkı bulunur. Örneğin bazı kamu personelleri büyük yatırım projelerinde görev yapmaları durumunda ek özel hizmet tazminatı alabilir. Bu konuyla ilgili tüm düzenlemeler ve kurallar “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” eki 2 sayılı Özel Hizmet Tazminatı Cetvelinin E Teknik Hizmetler bölümünde yer alır. Peki hangi memurlar proje tazminatı alabilir? Memurun Proje Tazminatı Miktarı Ne Kadar?

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Hangi Memurlar Proje Tazminatı Alabilir?

Aktif olarak faaliyette olan ve ödeneği olan büyük yatırım projelerinde görev yapan devlet memurları bulunmaktadır. Bu memurlardan yüksek mühendis, yüksek mimar, mimar, mühendis veya şehir plancısı olup da bu unvanlarda 1,2,3 ve 4. dereceden aylık alanlara bu projelerde görev yaptıkları süreler karşılığında ek özel hizmet tazminatı ödenir.

Söz konusu kadrolarda çalışanların proje tazminatı alabilmesi için bazı şartlar aranabilir. Örneğin kadrolarının da mutlaka ilgili unvanlarda olması şartı aranmaz. Ancak unvanları eğitimleri itibarıyla kazanmış olmaları tazminatı almak için yeterli görülür. Diğer şartlar hariç tutulur.

Büyük yatırım projelerinde fiili olarak çalıştıkları sürelere göre personele özel hizmet tazminatı ödenebilmesi bir durumda mümkün olur. O da ilgili Bakan, rektör, vali veya belediye başkanının ilgili memurların adına ona vermesi gerekir. Üstelik bu onay, onaylanacak ödeme cetvellerinde unvan ve sayılarının gösterilmiş olması şartıyla mümkün olur.

Tazminat ödenecek memur sayısı, ilgili kurum kadrolarında yüksek mimar, mühendis, mimar ve şehir plancısı fiilen göreve yapan toplam personel sayısının en fazla %10’unu kadar olabilir.

Memurun Proje Tazminatı Aylık Miktarı Ne Kadar?

Yüksek mühendis, yüksek mimar, mimar ve şehir plancısı unvanlarındaki personel 1-4’üncü derecelerden aylık almaları durumunda, kurumları tarafından belirlenen ve ödeneği olan büyük yatırım projelerinde fiilen görev yapmaları halinde proje tazminatı almaktadır. Peki bu proje tazminatı ücretleri ne kadar?

Belediyeler hariç olmak üzere bölge müdürü, daire başkanı ve daha üst idari görevler yapan memurlara %30 oranında ek özel hizmet tazminatı ödenir. Tazminatın aylık net miktarı 469 TL’dir.

Diğer görevlerdeki memurlara %20 oranında ek özel tazminat ödenir. Bu tazminat 313 TL’dir.

Ayrıca tazminat ilgili projelerde çalışılan süreye karşılık ödenir. Tazminat ödenecek çalışma sürelerine mehil müddet, her türlü izin, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, kurs ve seminer, hizmet içi eğitim, büyük yatırım projeleriyle alakası ilgisi olmayan görevler nedeniyle hizmete ara verilen günler tazminat ödemelerine dahil edilmez.

Eşi Ücretsiz İzne Ayrılan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

Büyük proje tazminatını kimler alır?

Yüksek Mühendis, Yüksek Mimar, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı kariyerlerine sahip olup, l, 2, 3 ve 4 üncü derecelerden aylık alanlara yapılabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.