kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Kaçla Kapattı? Taban Puan Kaç?

2021 yılı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı kaç kişilik? 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı kaç puanla kapattı? Taban puan kaç?

A+
A-

2021 yılında gerçekleştirilecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı ilan ve başvuru süreci nasıl işledi? Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı kaç kişinin mesleğe alımı için gerçekleştirilecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru taban puanları kaç olarak gerçekleşti? Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı illere göre kaç puanla kapattı? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı İlan ve Başvuru Süreci Nasıldı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı için Bakanlık 28 Kasım 2020 tarihinde ilan yayımladı. Yayımlanan bu ilana göre Bakanlığın taşra teşkilatı birimlerinde görevlendirilmek üzere toplam 300 adet Defterdarlık Uzman Yardımcısının alınması planlanmaktaydı. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı için adayların devlet memurluğu için gerekli genel şartları taşıyor olmalarının yanında, otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları, askerlik ilişiksizliği gibi şartları da taşıyor olmaları gerekmekteydi. Tüm bunların yanında Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı için adayların 2019 yılında veyahut da 2020 yılında düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarında KPSS P48 veya KPSS P47 puan türlerinden en az 70 puana sahip olmaları gerekmekteydi. kamu haber

300 kişilik Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımına başvrular Bakanlığın elektronik başvuru sistemi üzerinden 18 Ocak 2021 tarihinden 29 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek? Sınavına Kaç Kişi Katılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı toplam 300 adayın mesleğe alınması için gerçekleştirilecek. Bu süreçte Bakanlık tarafından tek aşamalı ve sözlü usulde bir sınav düzenlenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı kapsamında düzenlenecek olan sözlü mülakatlara mesleğe alınacak olan aday sayısının toplam dört katı kadar aday katılma hakkı elde edecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı sözlü mülakatlarına katıalcak toplam 1200 adayın belirlemesi adayların başvuru yaparken seçmiş oldukları tek bir il için yapılacak sıralama ile yapıldı. Bu belirlemeye göre her ilin kendi taban puanı oluştu.

hazine ve mal 2

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı Kaçla Kapattı? Taban Puanı Kaç Olarak Gerçekleşti?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı kapsamında adayların yaptıkları başvurular değerlendirildi ve her il için başvuruda bulunan adaylar KPSS puanlarına göre sıralandı. Yapılan sıralamaya göre her il için belirlenmiş olan kontenjanın dört katı kadar aday sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı için belirlenmiş olan taban puanların en düşüğü Gaziantep İli için gerçekleşirken en yüksek kapatan il İstanbul oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı taban puanlarını illere göre aşağıda yer alan tablolarımızda inceleyebilirsiniz;

1 1 12 1 13 1 14 1 1

*Düzeltme: Adıyaman ili alım sayısı 3 kişi, sınava katılacak olan aday sayısı ise 12 kişidir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımının sözlü mülakatlarının hangi tarihler arasında gerçekleştirileceği Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından daha sonra ilan edilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğinin maaş tutarına yönelik bilgiler edinmek için aşağıda yer alan çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımı sürecini takip etmek, alıma ve sınavına yönelik olarak bilgi alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.