kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Akıllı Telefonla Nasıl Daha İyi Fotoğraf Çekilir?

Akıllı Telefonla Nasıl Daha İyi Fotoğraf Çekilir? Cep telefonu ile fotoğraf çekmenin püf noktaları nelerdir? Akıllı telefonla fotoğraf çekilirken neye dikkat etmeli?

A+
A-

Günümüzde herkesin elinde telefon var. Çocuk, genç, yaşlı sosyal medyada vakit geçiriyor. Özellikle de Instagram sonrasında fotoğraf çekinmenin de önemi arttı. Ancak herkes anasının karnından fotoğrafçı doğmuyor. Amatör ruhumuzu, beğeni isteğimizi biraz da profesyonellikle beslemek gerek. Peki iyi fotoğraf nasıl çekilir?

Fotoğraf çekmeyi herkes sever. Kimi arşivine koyar, kimi ise sosyal medya hesaplarında paylaşır. Ayrıca kaliteli fotoğraf çekmek eskisi kadar zor değil artık. Elimizdeki son model cep telefonları ile sanki profesyonel makinelerden çıkmış gibi fotoğraflar çekebiliriz. Tabii ki birkaç küçük dokunuşla.

Telefon Bataryasını Bitiren Uygulamalar Nelerdir?

Ek lensler eklemek

Ek lens kullanmak size geniş açı, makro çekim gibi olanaklar sunar.

1 17

Işığı İyi Ayarlayın

Cep telefonlarının kameraları, profesyonel makinelerin kalitelerine yakın olsada sensör bakımından biraz geri kalıyorlar. Bu yüzden de fotoğraf çekmek istedğiniz zaman ışık ayarına dikkat etmeniz gerekir. Kimi telefonlar ışık ayarını otomatik olarak ayarlasa da, ışık her karede mükemmel şekilde kalmıyor.  Fotoğraf çekmeden önce ortamdaki ışık ayarına dikkat edin bu sayede daha iyi fotoğraflar elde edersiniz. 

2 19

Izgara 

Profesyonel makinelerde bulunan ızgara çerçeveleri, cep telefonlarında da bulunuyor. Izgara çizgisi eklemek, ufku düz tutmanıza yardımcı olur. 

3 16

Pozlama

Pozlama sayesinde, fotoğraf sahnesini aydınlatabilir veya karartabilirsiniz.  

4 16

Tripot Kullanın

Elinizin titremelerinden şikayetçi iseniz size tripot öneriyorum. İstediğiniz açıyı, istediğiniz yönde titremelerin gazabına uğramadan çekebilirsiniz. 

5 17

Kameranın Özelliklerini Bilmek

Kullandığımız cep telefonları artık öyle bir hale geldi ki! Eskiden sadece “alo” demek için kullandığımız cihazlar şimdi her işimizi görmekte. Telefonu aldığımız zaman karıştırmayı seviyoruz hepimiz. İşte tam da o zamanlarda kameraya da girip şöyle bir karıştırmakta fayda var.  kamu haber

6 15

Gizli Numaralar Nasıl Engellenir? Gizli Numara Nasıl Kapatılır?

Cep telefonu kamerasının iyi olduğunu nasıl anlarız?

Yavaş çekim modu, portre modu, seri çekim modu, hareketli çekim modu gibi bir sürü efekt barındıran çekim modları kameranızın ne kadar kaliteli olduğunun göstergesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.