kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Czn Burak Özdemir Kimdir? Nerelidir, Kaç Yaşındadır, Kaç Yıldır Aşçılık Yapmaktadır?

Son günlerde popülerliği hızla artan Czn Burak Özdemir kimdir? Burak Özdemir aslen nerelidir? İnternette paylaştığı yemek videoları ile milyonlara kendisini izlettiren Burak Özdemir, kaç yıldır aşçılık yapmaktadır? Hatay Medeniyetler Sofrasını kurmadan önce kebap ustası olmayı kimden öğrenmiştir? Burak Özdemir, hangi şehirlerde restaurant sahibidir? İşte Czn hakkında bilmek istediğiniz her şey…

A+
A-

Sosyal medya üzerinden yayınlamış olduğu yemek videoları milyonlar tarafından izlenen ve kendisine hayranlık uyandıran Czn Burak Özdemir kimdir? Burak Özdemir aslen nerelidir, kaç yaşındadır ve kaç yıldır ustalık yapmaktadır?

Herhangi bir sosyal medya platformunda Czn Burak Özdemir’in paylaştığı bir videoya denk gelen herkes, videonun sonuna kadar kendisini izlemek durumunda kalmaktadır. Bu zamana kadar bilindik kebapların ve yemeklerin ötesinde çok daha büyük boyutlarda kebaplar ve yemekler yapan Burak Özdemir, internet dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. İnstagram hesabında 7,3 milyon takipçiye ulaşan ve ününü ülke çapının ötesine taşıyan Czn Burak Özdemir’i sizlere tanıtmak istiyoruz. Eğlenceli tavrıyla bir yemek tanıtım videosunun keyifle nasıl gösterebileceğini aktaran Burak Özdemir kimdir?

Burak Özdemir Kimdir ve Nerelidir?

CZN Burak Özdemir, 1995 İstanbul doğumlu bir aşçıdır. Aslen Hatay’ın Yoncakaya köyündendir. Burak, İstanbul’da büyümüş ve halen İstanbul’da yaşamaktadır. Kebapçılık mesleği dede mesleğidir. Daha sonra Burak tarafından devam ettirilmiştir. Şimdilerde mütevazi kişiliği ile ön plana çıkan Burak Özdemir, çocukluğunda çok daha asi, sinirli ve haylaz birisi olduğunu belirtmektedir. 2011 yılında ilk restaurantını İstanbul Aksaray’da, içerisinde 5-6 masa konulabilen küçük bir yer olarak açmıştır. Daha sonra buradaki işlerin büyümesi ile birlikte Taksim ve Etilerde de restaurantlar açmıştır. Şimdilerde ise Burak Özdemir, onlarca restaurant sahibi bir işadamı ve ününü ülke sınırları dışına çıkarmayı başarmış bir girişimcidir. Hatay Medeniyetler Sofrası ismiyle açtığı restaurantlarda bine yakın personel çalışmaktadır.

Czn Ne Demektir?

Burak Özdemir’in babası bir dönem tekstil işleriyle uğraşmıştır. Tekstil atölyesinin adı da Cinzaro’dur. Burak ismini telavuz etmekte zorlanan yabancılara karşı kolaylık olması adına babasının atölyesinin isminde bulunan baş harfleri alarak kendisine Czn denmesini istemiştir. Bunun üzerine Burak, 2012 yılında açmış olduğu instagram hesabında ismini Czn Burak olarak koymuştur. Nusretle kendisinin rakip olup olmadığı konusunu kesinlikle redetmektedir.

Burak Özdemir Kaç Yıllık Aşçıdır?

Burak Özdemir’in kebapçılık mesleği dede mesleğidir. Her ne kadar Burak’ın babası farklı iş kollarında işletmeler açmış olsa da baba mesleği de aşçılıktır. Hem dede mirası hem de baba yadigarı olan aşçılık mesleğini küçük yaşlarda öğrenen Burak, 2011 yılında beri fiili olarak usta aşçı olarak çalışmaktadır. Retaurantlarına Hatay Medeniyetler Sofrası ismini koymasının nedenini ise, Hatay’ın dünyadaki bir çok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı, bir çok kültüre ait yemekleri bünyesinde barındırdığından dolayı koyduğunu belirtmiştir.

Czn Burak Özdemir’in Skalası

Czn Burak, restaurantlarında birbirinden farklı onlarca ismi konuk olarak ağırlamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan dönemin bakanlarına, ünlü pop sanatçısı Ajda Pekkan’dan Cem Yılmaz’a, Kıvaç Tatlıtuğ’dan, Yıldız Tilbe’ye kadar bir çok önemli isim Hatay Medeniyet Sofrasında yemek yemiştir. Burak’ın intagram hesabında 1.132 video ve 7.3 milyon takipçi bulunmaktadır. 1.132 videonun büyük bölümü yapmış olduğu yemeklerin (kebapların) tanıtımı ile ilgilidir. Czn Burak’ın facebook sayfasında da 100 bine yakın takipçi bulunmaktadır. Sosyal medya hesaplarında yayımlamış olduğu ilginç videolar ve bu videolarda gösterdiği dev boyutlardaki kebaplar sayesinde ünü her geçen gün artmaktadır.

Yorumlar

  1. Sena küçük Avatar Sena küçük dedi ki:

    Kim acaba