kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar? Hidrojeoloji Mühendisi Nedir? Ne Demek? Hidrojeoloji Mühendisi Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Hidroloji Mühendisi Ne İş Yapar? Devlette Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023 Özel Sektörde Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023

A+
A-

Günümüzde tüm dünyadaki en önemli kaynak su haline gelmiştir. Suyun litre fiyatı zaman zaman petrolden daha pahalı olmasıyla dikkat çeker. Üstelik gelecek yıllarda su kaynaklarının azalacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle su ile ilgili görev yapan mesleklere verilen önem de artmaktadır. Bu kapsamda görev yapan ‘Hidrojeoloji Mühendisi’ kadrosuna da ayrı bir parantez açmak gerekse de önce “Hidrojeoloji nedir?” sorusuna cevap vermek gerekir. Hidrojeoloji yeraltı suyu alanında çalışma yapılan bir bilim alanıdır. Yüzeyin altındaki suları konu alan bu dal jeolojinin bir alt dalıdır. Yer katmanları arasında, yerin altında bulunan suların, bu suların akışını konu alır. Hidrojeoloji mühendisleri de bu suyun aranması, bulunması ve kullanılması alanında çalışan görevlilerdir. Peki hidrojeoloji mühendisi maaşları 2023 ne kadar?

Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Hidrojeoloji Mühendisi Nedir? Ne Demek?

Hidrojeoloji mühendisi, farklı amaç veya nedenlerle kullanılan ve günümüzde giderek önemi artan yeraltı ve yer üstündeki suların aranması, bulunması ve kullanılması hakkında çalışmalar yürütür. Bu sular hakkında araştırma yapar, nasıl bulunabileceği, nasıl korunduğu, nasıl hareket ettiği, nasıl çıkarılacağı gibi sorulara cevap arar. Doğaya zarar vermeden, suların temizliğini bozmadan, kalite, ölçü ve standartlara dikkat ederek çalışmalar ve incelemeler yapar. Bu mühendislerin jeoloji bilimine ilişkin de bilgi sahibi olması son derece önemlidir.

Hidrojeoloji Mühendisi Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personellerin çalışma şartları zorludur. Çünkü hem sahada hem de ofis ortamında çalışmaları gerekir. Üstelik saha görevlerinin saatler hatta günler sürdüğü bilinmektedir. Üstelik doğal bir zenginlik ve tükenme tehdidi altında olan su kaynaklarıyla ilgili yürütülen çalışmalarda hata yapılmaması son derece önemlidir. Bu nedenle büyük bir sorumluluk altında çalışırlar. Gerekli tüm aletlere ve teknolojik donanımlara erişimleri bulunur. Çalışma saatleri değişkendir. Görevleri doğrultusunda esnek çalışabilseler de genellikle sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasında çalışırlar.

Hidroloji Mühendisi Ne İş Yapar?

Personellerin görev, sorumluluk ve çalışma şartlarıyla ilgili pek çok bilgi paylaştık. Ancak bu mesleği yapacak olan, üniversitede eğitim alan veya bu mesleği yapmak isteyen binlerce kişi hala tam olarak görevlilerin ne iş yaptığını merak etmekte. İşte “hidrojeoloji mühendisi ne iş yapar?” sorusunun cevabı..

Kirlenmiş, kullanılamaz durumdaki yeraltı sularının temizlenmesi ve kullanıma uygun hale getirilmesini sağlarlar.
Sulama ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesine yönelik çalışırlar.
Yeraltı sularının oluşumu, korunmasına yönelik araştırma yaparlar.
Yeraltındaki su miktarını inceler ve bu suların kontrollerini yaparlar.
Su kalitesini artırmak için faaliyet yürütürler.
Yeraltı sularının hidrolik olarak incelemesini yapıp, özelliklerini ortaya çıkarırlar.
Yeraltı sularıyla ilgili işletme politika önerilerinde bulunurlar.

Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Meslekle ilgili en çok merak edilen konu ise bu kadroda görev yapan kişilerin ne kadar aylık ücret aldığıyla ilgili. Özellikle de bu mesleği yapmayı düşünen kişiler ne kadar para kazanabileceklerini araştırmaya başladı. Ancak bu konuda net bir rakamdan söz etmek olanaksız. Çünkü hem devlette hem de özel sektörde çalışan personeller farklı miktarlarda maaş alıyor. Tercihiniyap ailesi olarak biz de bu personellerin aldığı ücretleri sektörlerine, deneyimlerine, özel şartlarına göre sizler için inceledik ve Hidrojeoloji mühendisi maaşlarının 2023 yılında 15 bin TL ile 19 bin TL arasında değiştiğini saptadık.

Devlette Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023

Devlette çalışan personellerin ek göstergeleri 3000 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle çalışanlar 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasını ve bu haklardan yararlanmak istemektedir. Memuriyet hayatına 8/1 derecesinde başlayan personeller görev yaptıkları şehir ve kuruma göre ek tazminat alabilmektedir. Ayrıca aile durumu, eğitim durumu, ek tazminatlar, ikramiyeler, sigorta ve BES kesintisi gibi faktörlere bağlı olarak maaşları değişebilir. Ancak genel olarak devlette hidrojeoloji mühendisi maaşları şu şekildedir;

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan hidrojeoloji mühendisi maaşı 2023 17 bin TL civarındadır.

NOT: Personellerin maaşları evli olup olmadıklarına, çalıştıkları bölge, şehir ve kuruma, çocuk sahibi olup olmadıklarına, eğitim durumlarına, ek tazminat ve döner sermaye ücretlerine vb. bağlı olarak azalabilir veya artabilir.

Özel Sektörde Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları 2023?

Özel sektörde maaş politikası devlete kıyasla daha düşüktür. Özellikle de mesleğe yeni başlayan kişilerin özelde daha düşük ücret aldığı bilinmektedir. Hidrojeoloji Mühendisi olarak çalışan personeller de mesleğe yeni başladıklarında ortalama 13 bin TL civarında ücret alır. Ancak hem sektörün öncü kuruluşlarında hem de uluslararası şirketlerde çalışan personellerin aldığı ücretler 20 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

DGS Hidrojeoloji Mühendisliği 

Hidrojeoloji Mühendisliği nerelerde çalışır?

Oldukça kapsamlı bir kariyer seçeneği bulunan hidrojeoloji mühendisleri Devlet Su İşleri, Maden Tetkik ve Arama, Su Arıtma Tesisleri gibi alanlarda çok rahat bir şekilde iş bulabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.