kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Aile ve Tüketici Bilimleri 2019 Taban Puanları

DGS aile ve tüketici bilimleri taban puanları 2019 listesinde yer alan puanlar nasıldır, dikey geçiş sınavı ile girilebilecek aile ve tüketici bilimleri kontenjanları 2018 için kaçtı, 2019’da kaç olur, 2018 yerleştirmeleri sonucu oluşan DGS aile ve tüketici bilimleri puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puan kaçtır, DGS ile aile ve tüketici bilimleri bölümüne kimler, hangi puan türü ile girebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınav 2 yıllık bölüm yani önlisans programı mezunu adayların girerek 4 yıllık lisans programlarına yerleşmeye çabaladıkları, ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından düzenlenmekte olan bir merkezi sınavdır. Adaylar bitirdikleri önlisans programını lisansa tamamlamak, 4 yıllık bölümlere geçmek amacıyla bu sınava girer ve 3 puan türü olan SAY, SÖZ ve EA arasından kendi tercih etmek istedikleri bölümü ilgilendiren puan türünden yeterli puanı alırlarsa o bölüme yerleştirmeleri yapılabilir.

ÖSYM’nin düzenlediği çoğu merkezi sınavda olduğu gibi her sınav yapıldığı senenin değişkenlerini barındırır bu sebepten de işler tercih noktasına geldiği zaman puanların ne olacağı bir belirsizlik taşıyabilir. Bu nedenle ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlar ve hazırladığı kılavuzda yer alan taban puanları bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan puanlardır ve bir fikir vermek, yol göstermek amacıyla ÖSYM tarafından tercih kılavuzlarına konulur.

Bahsettiğimiz şekilde oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan, 2018 DGS yerleştirmeleri sonucu ortaya çıkmış puanlara göre hazırlanacak taban puan listelerini biz bütün bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ TABAN PUANLARI 2019

DGS ile aile ve tüketici bilimleri bölümünü tercih etmeyi düşünen bir adayın öncelikle ÖSYM DGS tercih kılavuzunda yer alan tabloya göre, aile ve tüketici bilimleri bölümünü tercih edebilecek önlisans programlarından birinden mezun olması gerekmektedir. Bunun dışında aile ve tüketici bilimleri bölümüne yerleşebilmek için DGS’de EA yani eşit ağırlık puan türünden yeterli puan almış olmak gerekmektedir.

DGS ile girilebilecek 2018 aile ve tüketici bilimleri kontenjanları 4 olarak karşımıza çıkmıştı, 2019 DGS aile ve tüketici bilimleri kontenjanları da muhtemelen bu civarlarda olacaktır.

DGS üzerinden yerleşilmiş olan aile ve tüketici bilimleri bölümü için ortaya çıkan aile ve tüketici bilimleri puanları içinde yer alan en küçük puanın 238,10651 olduğu ve bu puan ile yerleştirmenin de Hacettepe Üniversitesi’ne yapıldığı görülmektedir. Adaylar 2019 DGS’ye girerek EA puan türünden bu puan civarında bir puan alırsa muhtemelen aile ve tüketici bilimleri bölümünü kazanabilirler.

DGS aile ve tüketici bilimleri 2019 taban puanları listesinin tamamını içeren görselimiz yazımızın sonunda yer almaktadır.

DGS, YKS, KPSS gibi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlar, yerleştirmeler, bölümler vs gibi tüm konularda aklınıza takılan soruları FORUM sayfalarımıza gelerek deneyimli yöneticilerimize sorabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve DGS aile ve tüketici bilimleri taban puanları listesi ÖSYM’nin resmi sitesinde yer alan bilgiler ve kılavuzlar ışığında yazılmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacaktır, biz böyle bir durumda yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler ÖSYM internet sitesindeki duyular kısmını düzenli olarak takip etmelisiniz, bu sizin için faydalı olacaktır.

5888 1 674be2d9b105504fce6696466ffd1c58

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.