kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Docx Nedir? Nasıl Açılır? Docx ve Doc Arasındaki Farklar

Docx Nedir? Nasıl Açılır? Docx ve Doc Arasındaki Farklar Nelerdir? Docx Dosyası Nasıl Açılır? Docx Uzantısı Olan Dosyalar Nasıl Açılır?

A+
A-

Dünyada 7 milyarın üzerinde insan bulunmaktadır. Gelişen teknoloji de insanlar arasında yaygınlaşmaktadır. Günümüzde artık her evde en az bir akıllı telefon ve bir bilgisayar bulunur. Bu telefonlar ve bilgisayarlar ise yazılım temellidir. Her oyunun, dosyanın, işlemin bir uzantısı, kodu bulunmaktadır. Örneğin bilgisayarlarda “docx” uzantılı dosyalara rastlamak mümkündür. Pek çok kişi dosyanın ne işe yaradığını bilse de bu uzantıya dair hiçbir bilgiye sahip değillerdir. Peki docx dosyası nedir? Docx uzantısı ne anlama gelir? Docx ve doc dosyaları arasındaki farklar nelerdir?

Docx Nedir? Docx Dosyası Nasıl Açılır?

Bilgisayarlarda birbirinden farklı program ve uygulama vardır. Bu uygulamaların, programların özü kodlardan oluşmaktadır ve uzantıları bulunur. Docx dosyası Microsoft Office başlığı altında bulunan WORD programının kaydettiği dosya uzantısıdır. Bu uzantıyı gördüğünüz her dosya WORD ile açılabilmektedir. Bilgisayar kullanıcıları WORD dosyası şeklindeki makale, belge ve evraklarını DOCX uzantısı ile görüntüleyebilir.

Bilgisayardaki dosyaların tamamını aynı şekilde açmak ve kullanmak mümkün değildir. Her dosya ve uygulamanın farklı bir uzantısı ve farklı açılma yolu bulunur. Örneğin kullanıcılar bilgisayarlarında DOCX uzantılı bir dosya gördüğünde nasıl açacaklarını merak eder. Öncelikle bu uzantıya sahip dosyayı açmak için bilgisayarınızda Microsoft Office paketi içerisindeki WORD programının yüklü olması gerekir. WORD uygulaması olmadan docx uzantılı hiçbir dosyayı açamazsınız.

Bilgisayarınızda, telefonunuzda Microsoft Office Word uygulaması yükledikten sonra docx uzantılı her dosyayı açabilir ve işlem yapabilirsiniz. Yani docx uzantılı dosyalar WORD dosyası olduklarını temsil etmektedir. Bu nedenle farklı bir programla bu dosyaları açmak çok mümkün olmaz. Microsoft Office programları ve WORD internet üzerinden indirilebilmektedir. Ancak korsan uygulamalar yerine lisanslı ürünler kullanmanız tavsiye edilir.

Docx ve Doc Dosyası Arasındaki Farklar Neler?

Bilgisayar kullanıcıları belge, evrak ve işlemlerini WORD dosyası şeklinde kaydettiklerinde dosyada bazen Docx bazen de Doc uzantısı görmektedir. Bu iki uzantıda aslında WORD programını temsil eder. WORD programı yıllar içerisinde sürekli geliştirilmiştir. Doc dosyası ise WORD programının 2003 sürümü ve daha yüksek sürümlerini temsil eder.

Docx uzantısı 2007 yılınde piyasaya sunulan WORD sürümüdür. Docx uzantısıyla tüm WORD dosyaları açılabilmektedir. Halihazırda doc ve docx uzantıları WORD dosyası uzantıları olduğu için işlem yaparken sorun yaşamazsınız. Her bilgisayar iki uzantılı dosyaları açabilir ve işlem yapmanız mümkün olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.