kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

En İyi Bebek Bezleri Hangileridir? Hangi Bezler Daha Kalitelidir?

Bebek bezleri çocukların rahat ve sağlıklı bir şekilde büyümeleri için oldukça önemlidir. Ebeveynler bu konuda çocuklarının huzurunu kaçıracak, onları rahatsız edecek bezlerden uzak durmaktadır. Biz de bu yazımızda en iyi bebek bezlerinin hangileri olduğunu açıklamak istedik? Bakalım en iyi ve en kaliteli bebek bezleri hangileridir? Bebek bezi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Prima, molfix, sleepy, minies, huggies pampers prima ve evy baby markaları nasıldır? İşte detaylar…

A+
A-

Bebeklerimizin mutlu ve sağlıklı büyümeleri için kullanmış olduğumuz bezler çok önemlidir. Bezin yumuşaklığı, pişik yapmaması, çişi dışına taşırmaması, esnekliği, yan bantlarının tene zarar vermemesi ve daha bir çok unsur dikkate alınır. Ebeveynler özellikle anneler bu konuda çok hassas davranmaktadır. Tercih ettikleri bez konusunda bebeklerinin rahatsız olup olmadıklarını çok kısa sürede anlayan anneler, tercih ettikleri markaları hemen değiştirmektedir. Bunun yanı sıra bazı markalar ise çoğu anne tavsiyesi testinde olumlu değerlendirme almıştır. Ülkemizin en tanınan markalarından bazıları bu kategori içerisinde yer alarak, en iyi bebek bezleri arasında yer almayı başarmıştır. Biz de bu yazımız devamında bebek bezleri nasıl olmalıdır? En iyi bebek bezi markaları nelerdir? Bebek bezi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Prima, molfix, sleepy, minies, prima pampers ve evy baby markalarından en kaliteli olanlar hangileridir? Sorularının cevaplarını vermeye çalışacağız.

Bebek Bezi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bezlerde olması gereken özellikler şunlardır: Yumuşaklık, incelik, sızdırmazlık, bariyerli olması, losyonlu olması, emiş gücünün iyi olması, ıslaklık göstergesi ve çiş göstergesi gibi. Bunlar içerisinde elbette annelerinde kendilerine has formülleri vardır. Bunlarda en önemlisi de bebekte pişik yapıp yapmamasıdır. Aslında yukarıda sayılan özelliklerin tamamı bebeğin vücudunda pişik oluşmasına sebep olabilecek unsurlardır. Bu nedenle bir bebek bezinin anne testinden geçmesi için bebeğin huzurunun kaçmasına sebep olan pişikler oluşmamalıdır. Bebek bezlerinin değişmesine sebep olan en önemli unsurda annelerin bu durumu çok kısa sürede fark edip, bez paketinin bitmesini dahi beklemeden başka markaya geçmeleri şeklinde olur.

prima premium care bebek bezi mega 2 'li 3 beden 160 adet (3 fiyatı

Bebekler genel olarak 18 ay ile 36 ay boyunca beze ihtiyaç duyarlar. Ebeveynlerde günde 3 ile 6 arasında bebeklerinin bezlerini değiştirirler. Hal böyle olunca her aile onlarca paket bebek bezi tüketmektedir. Bu nedenle, bebek bezinde iyi bir markayı, kaliteli bir markayı tercih etmek çok önemlidir. Bu nedenle bir çok anne tavsiyesinden yola çıkarak en iyi bebek bezlerini sıralamak istiyoruz. Annelerin yorumları üzerinden bebeklerin en rahat ettikleri bezleri açıklamak istiyoruz.

Bebek Bezlerinin Fiyat Sıralaması Nasıldır?

İnternet ve market satış fiyatlarına göre bebek bezlerinin fiyatları birbirlerine yakındır. Elbette bir çok paket bez almak zorunda olan ebeveynler en pahalı olan bezden en ucuz olan doğru sıralama yapmaktadır. Biz de birbirlerinin yerine ikame edilecek olsalar da bez fiyatlarını en pahalı olandan en ucuz olana doğru sıralamak istedik. Bu fiyatlar üzerinde herhangi bir internet sitesinde veya markette indirim olduğunda sıralamanın değiştiğini belirtelim.

  • Pampers Prue Potection
  • Prime Külot Bezi
  • Prima Aktif Bebek
  • Molfix
  • Baby Me
  • Can Bebe
  • Evy Baby
  • Komili Bebe
  • Sleepy Natural Maxi

En İyi Bebek Bezleri Hangileridir? En Kaliteli Bebek Bezi Hangisidir?

Ana konuya dönecek olursak, bezler hakkında tespitlerimizi belirtmek isteriz. Elbette bu konuda annelerin değerli yorumlarında hareket ettiğimizi tekrar belirtelim. Sonuçta bez tercihinde biraz da çocuğun teninde yaşanan alerjik durumlar ön plana çıktığından, bir çok annenin iyi bulduğu bir markayı bir aile iyi bulmayabilir. Bu konuda asıl belirleyici olan her annenin kendi tespitidir, bizim tespitimiz ise tamamen genel kanaate dayalı veriler üzerinden oluşturulmuştur. Markaların; hızlı kuruluk, emicilik, doku, hava aldırma, ergonomi, incelik ve yan bantlar üzerinden analiz yapılmıştır.

MARKA HIZLI KURULUK EMİCİLİK DOKU HAVA ALDIRMA ERGONOMİ İNCELİK YAN BANTLAR
PRİMA YENİDOĞAN VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
PRİMA PREMİUM CARE VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
PRİMA AKTİF BEBEK BEZİ VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
PRİMA KURU HESAPLI VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
PRİMA KÜLOT BEZİ VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
MOLFİX EXTRA K. YENİDOĞAN YOK VAR VAR VAR VAR VAR VAR
MOLFİX YENİDOĞAN  YOK VAR VAR VAR VAR VAR VAR
MOLFİX BEBEK BEZİ YOK VAR VAR VAR VAR VAR VAR
SLEEPY BEBEK BEZİ VAR VAR VAR VAR VAR VAR YOK
HUGGİES YENİDOĞAN YOK VAR VAR VAR VAR YOK VAR
HUGGİES BEBEK BEZİ YOK VAR VAR VAR VAR YOK VAR
CANBEBE PREMATÜRE VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
CANBEBE YENİDOĞAN VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
CANBEBE KÜLOT BEZ VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
CANBEBE MAYO BEBEK BEZİ VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR
SOFFİO BEBEK BEZİ YOK YOK VAR  YOK VAR VAR VAR
KOMİLİ YENİDOĞAN YOK YOK VAR YOK VAR YOK YOK
KOMİLİ BEBEK BEZİ YOK YOK VAR YOK VAR YOK YOK
EVY BABY YENİDOĞAN VAR YOK VAR VAR VAR VAR VAR
EVY BABY BEBEK BEZİ VAR YOK VAR VAR VAR VAR VAR

unnamed file

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.