kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Alımı Sınav İlanı 2021

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Kaymakam Adaylığı sınav ilanı yayımlandı. Alım kaç kişilik? Başvurular ne zaman?

İçişleri Bakanlığı 2021 yılı için Kaymakam Adaylığı Alım İlanını yayımladı. İlana göre İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı başvuru şartları nelerdir? İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı başvuruları hangi tarihlerde yapılacak? İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı başvuruları nasıl yapılacak? İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı yazılı sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı kaç kişi için yapılacak? Detaylar haberimizde.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların devlet memurluğu için belirlenen özel şartları haiz olmaları ve bunun yanında İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmaları gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları ve öğrenim gördükleri alanlardan başvuru dönemi itibariyle mezun durumda bulunmaları gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımına başvuru yapacak olan adayların sağlıyor olmaları gereken öğrenim şartları şu şekildedir;

“Eğitim Şartı, Değerlendirme Kurulu, Sınav Hazırlık Komisyonu, Göreve Başlama

“(4) Kaymakam aday adaylarının, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Ne Şekilde Gerçekleştirilecek?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı başvuruları alımın birinci safhası olan yazılı yarışma sınavını gerçekleştirecek olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin aday işlemleri sistemi üzerinden 26 Mayıs 2021 tarihi itibariyle gerçekleştirilebilecek. İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımına başvurular için Bakanlığın belirlemiş olduğu son tarih ise 2 Haziran 2021 tarihi.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Geç Başvuru İmkanı Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımına başvuru yapacak olan adayların başvuru sürecini bir şekilde kaçırmış olmaları ya da sınav ücretini yatıramamış olmaları durumunda 10 Haziran 2021 tarihinde bir güne mahsus olarak geç başvuru yapmaları mümkün olacak. Bu geç başvuru gününde adaylar İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı için hem müracaatlarını gerçekleştirecek hem de sınav ücretini yatıracaklar.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı geç başvuru ücreti normal başvuru ücretinden %50 daha pahalı olacak.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu aşamlardan ilki İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı yazılı sınavı olacak ve bu kısım ÖSYM tarafından yapılacak, ikinci safha ise İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı sözlü mülakatları olacak.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımının ilk aşamasına şartları sağlayan herkes, ikinci aşamasına ise sınavda başarılı olan ve İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı sayısının dört katı kadar aday arasında yer alan adaylar katılabilecekler.

osym binasi 1 1

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Kaç Kişilik Olacak?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı kapsamında toplam 110 adet Mülki İdare Amiri 110. dönem meslek mensubu olarak istihdam edilecek.

Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımının ikinci kısmı olan İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı sözlü mülakatlarına toplam 440 aday katılma hakkı kazanabilecek.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı Sınav Ücreti Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı sınavlarına katılmak isteyen adayların sınavın ilk aşamasını gerçekleştirecek olan ÖSYM’ye 250 Türk Lirası sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı normal başvuru süresini kaçırarak geç başvuru yapacak olan adayların ödeyecekleri sınav ücreti ise 375 Türk Lirasıdır.

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımının tüm detaylarını, başvuru bilgilerini incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ görmek için Tıklayınız!

İçişleri Bakanlığı 2021 Kaymakam Adaylığı Alımı sürecini takip etmek, sınava dair sorularınızı sormak ve bilgiler edinebilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.