kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kart Hamili Nedir? Ne Demek? Nerede Yazar?

Kart Hamili Nedir? Ne Demek? Nerede Yazar? Kart Hamili Yerine Ne Yazılır? Kart Hamili Nerede Yazar? Hamili Kart Sahibi Yakınımdır Ne Demek? Ne Anlama Gelir? Kart Hamili Değiştirilebilir Mi?

A+
A-

2000’li yıllarla birlikte dijitalleşme hayatın her kısmında başladı. Kredi kartları, dijital numaralar, kullanıcı adı ve şifreler ile her işlemi yapar hale geldik. Özellikle de kredi kartları, banka kartları hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Buna bağlı olarak da hayatımıza pek çok terim, yeni isimler, tanımlamalar girdi. Özellikle de “kart hamili” ifadesi sık sık duyulur oldu. Banka ve banka gibi finans hizmeti veren kurumların düzenlediği, verdiği kartların sözleşme sahibi olan tarafında kart hamili denmektedir. Ancak pek çok kişi bu ifadenin ne anlama geldiğini araştırmaya devam etmektedir. Kart hamilinin nerede yazdığı, kart hamili yerine ne yazıldığı sorulur.

Kart Hamili Nedir? Ne Demek?

Bankalar, finans kuruluşları kullanıcılarına, müşterilerine kredi ve banka kartları sunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar bankaların verdiği kartlar aracılığıyla finans işlemlerini gerçekleştirebilir. Bankalar ile müşterileri arasında finansal kabiliyetler sunan kartlara yönelik anlaşma yapıldığında müşteriyi ifade etmek için kart hamili deyimi kullanılır. Kredi ve banka kartlarıyla ilgili ortaya çıkan tüm hak, imkan ve sorumlulukları kart hamili üstlenir. Hamil kelimesi sahip olma, elinde bulundurma anlamını taşır. Yani kart hamili ifadesi de söz konusu kartın sahibini temsil eder. Banka veya kredi kartının üzerinde kartı alan kişiyi ifade etmek için isim yazar. Ancak kart hamili kartın üzerinde ismi yazan kişi değil o kartı kullanan kişi olacaktır. Çünkü bazen kartı alan kişi kullanması için bu kartı başkalarına verebilir. Yani kartı elinde bulunduran kişi kartın hamilidir.

Kart Hamili Yerine Ne Yazılır?

Kart hamili yerine yazılabilecek pek fazla bir şey yoktur. Kartın üzerindeki kişinin ismi yazılabilir. Ancak genelde resmi evraklarda kartı kullanan kişi farklı olabileceği için kart hamili ifadesi kullanılır. Böylece kartın sahibi olan kişi ile kartı kullanan kişinin farklı olması durumunda bile işlemler sağlıklı yürütülür.

kredi karti uzerinde hangi bilgiler yer alir

Kart Hamili Nerede Yazar?

Banka evrak ve kart teslimat işlerinde teslimatlar yalnızca kart hamiline yapılır. Bu nedenle banka evrak, fatura teslim, ekstre, kart teslimatı gibi teslimat süreçlerinde posta üzerinde “Yalnızca kart hamiline teslim edilir.” yazısı yazar. Bu yazı direkt olarak hak sahibine, sorumlu olan kişiye teslim edilmesi gerektiğini vurgular. Böylece söz konusu kart hamili dışındaki kimse teslimatı alamaz.

Hamili Kart Sahibi Yakınımdır Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Banka ve kredi kartı işlemlerinde “Hamili Kart Sahibi Yakınımdır.” ifadesine rastlanılmaktadır. Pek çok kişi bu ifadenin ne anlama geldiğini bilmez. Ancak bu ifade aslında basit bir şeyi tanımlar. Hamili kart sahibi yakınımdır diyerek kartın sahibi olan kişinin yakınınız olduğunu ifade edersiniz. Örneğin bir kredi kartının sahibi Ahmet Mehmet isimli biridir. Bu kişinin oğlu olan Nuri Mert hamili kart sahibi yakınımdır diyerek işlem yapabilir. Babaya gelen evrak üstünde yalnızca kart hamiline teslim edilir yazılırsa oğlu hamili kart sahibi yakınımdır diyerek teslimatı alabilir.

Kart Hamili Değiştirilebilir Mi?

Kart hamili değiştirilebilir. Ancak bunun için sözleşme sahibinin onayı olmalıdır. Bu durumda kartın iptali söz konusu olmaz. Bunun yerine yeni veya ek bir kart çıkartılır. Bir örnekle durumu açıklayalım. Bir baba, çocuğu için kendi kredi kartına bağlı olan ek kart çıkartabilir. Bu durumda kartın hamili söz konusu çocuk olur. Ancak yapılan tüm para harcama, kredi limit, finansal işlemlerin sorumlusu baba olur.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.