kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sevgi İzi Nedir? Ne Demek? Dövmesi Nasıl ve Nerede Yaptırılır?

Sevgi İzi Nedir? Ne Demek? Dövmesi Nasıl ve Nerede Yaptırılır? Sevgi İzi Nedir? Ne Demek? Sevgi İzi Dövmesi Nasıl ve Nerede Yaptırılır? Sevgi İzi Uygulaması İle Kayıplar Bulunur Mu? Nasıl Bulunur? Sevgi İzi Ücretli Mi? Bedava mı?

A+
A-

Dünyada milyonlarca Alzheimer rahatsızlığı olan, zihinsel engele sahip kişi bulunmaktadır. Bu kişiler rahatsızlıkları nedeniyle zaman zaman kaybolabilmektedir. Yakınlarının kaybolduğunu fark eden insanlarsa zor günler geçirmektedir. Üstelik kaybolan kişilerin üzerinde kimlik bilgisi olmadığı ve rahatsızlıklarını belirten bir bilgi olmadığı için genellikle bulunmaları zorlaşmaktadır. Bu nedenle yeni bir uygulama başlatıldı. Türk televizyon tarihinde şimdiden önemli bir yere sahip araştırmacı gazeteci Müge Anlı kayıp kişileri bulduğu, gizemli olayları aydınlattığı programıyla biliniyor. Müge Anlı gazetecilik faaliyetleri sırasında Sevgi İzi Projesini başlattı. Proje kapsamında Alzheimer hastalarına, zihinsel engeli bulunan kişilere veya benzer hastalıkları olan kişilerin sol bileğine bir numara işleniyor. Bu numara sayesinde kişinin bilgileri elektronik ortama kaydediliyor. Kişinin kimlik bilgileri, adresleri, rahatsızlıkları elektronik ortamdan sorgulanabiliyor. Kayıp kişiler de bu sayede kolaylıkla bulunabiliyor.

Sevgi İzi Nedir? Ne Demek?

Alzheimer hastalarının, zihinsel engeli bulunanların, psikolojik rahatsızlıkları bulunanların kaybolması ve bulunamaması sorununu ortadan kaldırmak için yeni bir proje başlatıldı. Kayıpları bulması, gizli olanı ortaya çıkarmasıyla ünlenen Müge Anlı’nın başlattığı proje sayesinde binlerce kişi bulundu. Proje kapsamında “benibuldular” internet sitesi kuruldu. Siteye kaydedilen kişilerin hastalıkları ve mağduriyetleri ortaya konulduğunda ücretsiz olarak yetkililer adresine geliyor. Söz konusu kişinin sol bileğine bir numara işleniyor. Bu numara sitede aratıldığında kişinin adı, yaş ve isim bilgileri, adresi, rahatsızlığı sorgulanıyor.

Sevgi İzi Dövmesi Nasıl ve Nerede Yaptırılır?

Uygulamadan faydalanmak istiyorsanız ilk olarak uygulamanın merkezinde yer alan “benibuldular” adlı internet sitesine kayıt olmanız gerekmektedir. Kaybolma ihtimali olan yakınınızın bilgilerini internet sitesine kaydederek başvurunuzu yapmış olursunuz. Sitedeki başvuru sonrasında ise görevliler sizinle iletişime geçmektedir. Daha sonra adresinize gelen yetkililer ilgili kişinin sol bileğine sevgi izini işlemektedir. Sevgi izi bir rakam şeklindedir. Siteye kaydolan kişi sayısına göre bir numara yazılmaktadır. Söz konusu kişinin aile, adres, kişisel bilgilerinin bulunduğu formun numarası bileğe işlenir. Böylece kişi kaybolduğunda polis, jandarma gibi yetkililer rakamı sorgulayabilir ve gereken bilgilere ulaşabilir.

Sevgi İzi Uygulaması İle Kayıplar Bulunur Mu? Nasıl Bulunur?

Uygulama kapsamında ilgili kişilerin sol veya sağ bileğine bir sevgi izi dövmesi yapılır. Sevgi izi olarak bilinen uygulama aslında bir rakamı ifade etmektedir. Kişinin form numarası bileğe işlenir. Bu rakam “benibuldular” adlı internet sitesindeki bir profili işaret eder. Bu sayede kişi kaybolduğunda yetkililer bu rakamı sorgulayarak adres ve kişisel bilgilere ulaşabilir. Genellikle alzheimer veya zihinsel engelli kişiler üzerlerinde kimlik, para, bilgi olmadan şehir dışına hatta ülke dışına bile çıkabilmektedir. Bu nedenle kayıp kişilerin ailelerine ulaştırılması zor bir hal almaktadır.

Sevgi İzi Ücretli Mi? Bedava Mı?

Sevgi izi uygulaması isteyen her vatandaşa yapılmaz. Alzheimer hastası olan, zihinsel engeli bulunan, kaybolma riski olan vatandaşlara yapılır. Bu uygulamadan faydalanması şart olan kişilere sevgi izi uygulaması ücretsiz yapılırken diğer vatandaşlardan ise ücret talep edilir. Ancak ücretle ilgili bir rakam bilgisi açık kaynaklarda paylaşılmamıştır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.