kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmet Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Mali Hizmet Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Mali Hizmet Uzmanı Nedir? Kimdir Mali Hizmet Uzmanı Nasıl Olunur? Kimler Olabilir? Mali Hizmet Uzmanı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

A+
A-

Ülkemizde pek çok alanda uzmanlıklar mevcuttur. Bu alanlardan biri de mali hizmetler alanıdır. Bizler de sizlere bu konu hakkında en çok merak edilen yani mali hizmet uzmanı maaşları ne kadardır sorusunu cevapladık.

Türkiye’de milyonlarca kişinin hayali devlet memuru olmaktır. Özellikle de kariyer mesleklerini icra etmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Hukuk, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları her yıl KPSS Alan Bilgisi sınavına girerek yüksek puanlar almaya çalışır. Daha sonra da açılan ilanlara başvuru yaparak uzman, müfettiş olmak için çabalar. Özellikle de adayların karşısına çıkan en gözde mesleklerden biri de mali hizmetler uzmanlığıdır. Pek çok kişi bu meslekle ilgili çalışma şartlarını, saatlerini ve maaş bilgisini merak eder. Nedir ve ne kadar gibi sorular sorar. İşte ayrıntılar…

Maliye Bakanlığı ve GİB’e Naklen Geçiş Nasıl Olur?

Mali Hizmet Uzmanı Nedir? Kimdir?

Mesleğe girenler Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak göreve başlar. Uzmanlıklarını kazandıktan sonra unvanları Mali Hizmetler Uzmanı olur. Meslek, kamunun mali yönetimini, kontrol sistemini, modern yönetim ilkeleri ve AB standartlarına uygun şekilde yapılandırılmasını ve yönetilmesini kapsar. Bu kapsamda reform odaklı çalışmalar yapılır, kanunlar çerçevesinde hareket edilir. Bu kişiler devletin, kamu idarelerinin uzman personel ihtiyacını karşılar.

Mali Hizmet Uzmanı Nasıl Olunur? Kimler Olabilir?

Adayların öncelikle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek KPSS puan türünden yeterli puanı almaları gerekir. Daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak yazılı sınavda başarılı olunması gerekir. Yazılı sınavda başarılı olan kişilerin karşısına bu kez Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sözlü sınav aşaması çıkar. Mülakatı da başarıyla geçen kişilerin yazılı-sözlü sınavlarda aldıkları puanların ortalaması alınır. Özel yarışma puanlarında en yükseği alandan başlayarak sıralama yapılır. Bu doğrultuda yerleştirme işlemi gerçekleşir.

Mali Hizmet Uzmanı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Adaylar mesleğe başladıktan sonra ilk önce yapacakları işler, bilmeleri gereken konular hakkında eğitim alır. Mevzuat öğrenilir, yasal çerçeveye aşina olunur. Uzman yardımcılığı dönemi alışma ile başlayarak yavaş yavaş uzmanlaşmaya doğru girer. Daha sonra uzmanlıklarını kazanmak için uzmanlık tezi hazırlayıp yeterliliklerini ispat etmeleri istenir. Tezleri kabul edilen uzman yardımcıları yazılı sınava girer ve yabancı dil bilgilerinin yeterliliğini ispat etmeleri gerekir. Çalışma saatleri sabah 9 akşam 17.30 şeklindedir. Ancak daha rahat hareket ettikleri de görülür. Çalışma şartları da iyidir. Kendilerine ait odaları, teknolojik donanımlara erişimleri bulunur. Servis ve öğle yemeği imkanlarını bakanlık personeline sunmaktadır.

Mali Hizmet Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Mesleklerle ilgili belki de en çok maaş bilgisi merak ediliyor. Özellikle de Mali Hizmetler Uzmanı olarak görev yapan kişilerin dereceleri ile birlikte ek göstergeleri, özel hizmet tazminat oranları, yan ödemeleri, ek ödemeleri, merkez-taşra ücret farklılıkları ilgi görüyor. Taşra personeline 657 DMK’ya göre maaş verilirken, merkez teşkilatta görev yapanlara 375 sayılı KHK uyarınca ücret ve tazminat göstergeleri esas alınarak ödeme yapılıyor. Bu nedenle personeller merkez-taşra arasında denklik istiyor. Ayrıca aile durumu, vergi dilimi, sigorta ve BES kesintisi, mesai gibi farklılıklar da ücretler üzerinde belirleyicidir. Ancak biz bu yan etkileri göz önüne almadan net maaşlar üzerinden inceleme yaptık. İşte mali hizmetler uzmanı maaşları…

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği

Mesleğe yeni başlayan 9/1 derecesinde merkezde çalışmayan personel merkez olmayan yerlerde 15 bin 600 TL civarında, merkezde çalışan personel ise 16 bin TL civarında maaş almaktadır.

6/3 derecesinde 5 yıl deneyimli personel merkez olmayan yerlerde 16 bin 300 TL, merkezde çalışan uzman ise 17 bin TL ücret almaktadır.

4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli uzman merkez olmayan yerde 16 bin 500 TL civarında, merkezde çalışan uzman ise 17 bin 500 TL civarında ödeme almaktadır.

2/1 derecesinde 15 yıl deneyimli uzman 16 bin 800 TL, merkezde çalışan uzman ise 18 bin TL civarında ödeme almaktadır.

1/3 ve 1/4 derecesinde olup 20-25 yıl deneyimli taşrada çalışan uzman 17 bin TL civarında, bu derecelerde merkezde çalışan uzmanlar ise 18 bin 500 TL civarında aylık almaktadır.

Mali Hizmetler Uzmanları nerede çalışır?

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali hizmetler birimlerinde (strateji geliştirme birimleri) istihdam edilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.