kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Baklava Ustası Maaşları Ne Kadar?

Baklava Ustası Maaşları Ne Kadar? Baklava Nedir? Ne Demek? Baklava Ustası Nedir? Kimdir? Baklava Ustası Ne İş Yapar? Baklava Ustası Gelirleri, Ücretleri Ne Kadar?

A+
A-

Damak tadımıza önem verdiğimiz kadar birde bu işi kimler yapar işin ehli olanlar ne kadar maaş alır gibi sorular da illaki aklımıza gelmiştir. Biz de bu yazımızda Baklava ustası maaşları ne kadar, baklava ustası kimdir ve ne iş yapar gibi sorulara cevap verdik. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de tatlı denildiğinde akla yüzlerce farklı seçenek gelmektedir. Sütlaç, güllaç, keşkül, fırındibi, puding, kestane şekeri, kadayıf, muhallebi bunlara örnek olarak gösterilebilir. Ancak assolist, sofraların sultanı, tatlıların megastarı elbette ki baklavadır. Türk mutfağının tatlı kategorisindeki baştacı olan baklava filmlere, dizilere konu olmakta, üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Bu tatlı hakkında pek çok konu merak edilse de en çok merak edilen konu bu tatlıyı yapan usta ellerle ilgilidir. Baklava ustaları günümüzde kolay yetişmemektedir. İyi baklava ile kötü baklava birbirinden bir çırpıda ayrışmaktadır. Peki bu usta eller ne kadar para kazanır? Baklava ustası maaşları ne kadardır? 

TikTok Hediye Fiyatları Ne Kadar? TikTok Hediye Puan Hesaplama

Baklava Nedir? Ne Demek?

Baklava ince yufkaların arasındaki ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konularak yapılan şerbetli bir tatlıdır. Pek çok ulus sahiplense de Türk baklavası zirvenin sahibidir. Orta Asya kökenli olan bu tatlı Türklere aittir. Tek tek açılan ve pişirilen yufkaların arasına çeşitli harçlar, kuruyemişler konularak pişirilir. Kelimenin orijinalinin “baklahu” olduğu bilinmelidir. Osmanlı Devleti’nin saray mutfağında da son halini almıştır. Kaliteli baklava usta eller tarafından göze hitap edecek şekilde yapılmalıdır. Altın sarısı olmalı ve biçimini kaybetmemelidir. 

Baklava Ustası Nedir? Kimdir?

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde baklava üzerindeki tartışmalar son bulmuş ve bunun Türk tatlısı olduğu tescillenmiştir. Bu tatlı ince yufkaların arasında ceviz, badem, fındık, antep fıstığı konularak yapılır. Genellikle şerbetle tatlandırılır. Ardından güzelce pişer ve altın sarısı halini alır. Bu tatlı Türkiye’de en çok tüketilen tatlıların başında gelmektedir. Fiyatı giderek artmaktadır. Yine de kimse kötü baklava yemek istemez bu nedenle usta ellere güvenilmeye devam edilir. İşte bu tatlıyı yapan ustalara da baklava ustası denir. Bu kişiler gastronomi eğitimi alan okullular da olabilir çıraklıktan yetişen alaylılar da… Ancak günümüzde usta sayısı giderek azalmaktadır.

Baklava Ustası Ne İş Yapar?

  • Baklava ustası kendisini sürekli geliştirir.
  • Geleneksel tatlı olan baklavayı modern dünyaya uyarlayabilmelidir.
  • Günümüzde şekersiz, farklı renklerde baklavalar popüler olmaktadır.
  • Çırak ve kalfa yetiştirir.
  • Elinin ayarıyla standart bir lezzet yakalamalıdır.
  • Baklava yapmakta ve yapılmasını öğretmektedir.
  • Kendi dükkanında veya başkasının dükkanında çalışabilir.
  • Baklava malzemelerini seçer.
  • Ürünleri satın alır veya alınmasını sağlar.
  • Tüm reçeteyi doğru şekilde uygular.
  • Lezzetin doğru olduğundan emin olur.
  • Satışa uygun hale getirir.
  • Müşteri memnuniyetini önemser.
  • Temizlik ve hijyen kurallarını önemser.

Baklava Ustası Maaşları Ne Kadar?

Baklava ustaları kolay yetişmemektedir. Yıllar süren eğitim ve tecrübe gerekir. Üstelik dünya mutfağındaki tatlıların Türkiye’de yaygınlaşması nedeniyle Türk tatlı sektörü zor zamanlar yaşamaktadır. Ekonomi kötüye gittikçe, vatandaşın alım gücü düştükçe satışlar azalmaktadır. Bu kapsamda ustaların sayısı azalmakta ve her biri daha değerli hale gelmektedir. Özellikle de güzel baklava yapabilen ustalar el üzerinde tutulur. Bu kapsamda baklava ustası maaşları en az 10-15 bin TL en çok 15-20 bin TL seviyesindedir. Ancak ustalar genellikle kendi işletmelerini açmaktadır bu kapsamda işlek bir dükkanda gelir 15-20 bin TL’ye kadar çıkabilir.

Gaziantep Nüfusu Ne Kadar Olmuştur?

Baklava ustası kaç yılda yetişir?

Tam deneyimli,her şeyi ile oldu diyeceğimiz bir usta en az 10 yılda yetişir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.