kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TMO Eksper Maaşları 2023’da Ne Kadar Olacak?

KPSS 2022/2 merkezi atamalarda uzun zamandır atama yapılmayan kurumların kadro ve pozisyonları içinde kontenjan açıldı. Özellikle, Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğüne atama için açılan eksper kadrosu hiç beklenmiyordu. Çok fazla bilgi sahibi olunmayan eksper kadrosu için 2023 maaşlarının ne kadar olacağını yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

Merkezi atama kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte lisans mezunlarına verilen kadro sayısının 1.178 olduğu açıklanmıştır 2022 kpss sonuçlarına göre kpssp3 puanı alan adaylar, 11-20 Aralık 2022 tarihleri arasında yaptıkları tercihlerin sonrasında açıklanacak sonuçları bekleyemeye koyulacaktır. Tercihler devam ederken açılan kadro ve pozisyonlar içerisinde uzun zamandır merkezi atamalarda yer verilmeyen kadroların varlığı da dikkat çekicidir. Türkiye Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından açılan eksper kadrosu bunlardan biridir. Biz de bugün internet üzerinde çok fazla veriye ulaşılamayan TMO eksper maaşlarının ne kadar olacağına dair bilgi vermek istiyoruz.

Fındık Eksperliği

TMO Eksper Maaşları 2023

Türkiye Mahsülleri Ofisi tarafından atama yapılacak eksper kadrosu için 2018 yılı sonuna kadar açıklanan net maaş 10.075 TL olarak belirlenmiştir. 2023 yılı zammı ile birlikte TMO eksperlerinin 11.600 TL civarında net maaş alacakları beklenmektedir. Kurum, Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak faaliyet göstermektedir. Kuruma atanacak personelin özlük ve ücretleri ile ilgili haklar 399 sayılı KHK’ya göre düzenlenmektedir.

KPSS 2022/2 İle Hangi Bölüm Mezunlarından Eksper Alınacak?

TMO eksper alımında aşağıda yer alan lisans bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecektir:

4885 Nitelik Kodunda Yer Alan Bölümler

  • 3385 – Tarla Bitkileri
  • 3386 – Toprak
  • 4212- Bahçe ve Tarla Bitkileri
  • 6131 – Bitkisel Üretim
  • 8147 – Bahçe Bitkileri
  • 8158 – Bitki Koruma
  • 9048 – Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  • 9269 – Bitkisel Üretim ve Tekonolojileri

4887 Nitelik Kodunda Yer Alan Bölümler

  • 3382 – Tarım Ekonomisi
  • 8261 – Tarım İşletmeciliği

KPSS 2022/2’de Kaç Eksper Kadrosu Yer Almıştır?

Kpss 2022/2 merkezi yerleştirmeler ile TMO için toplam 31 eksper kadrosu açılmıştır. Bu kadrolar: Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, Denizli, Giresun, Kars, Konya, Nevşehir, Ordu, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Şanlıurfa, Yozgat, Kırıkkale ve Iğdır illerine açılmıştır. En çok kadro 6 kontenjan ile Konya ve 5 kontenjan ile Yozgat illerine ayrılmıştır.

Tercih döneminde sormak istediklerinizi forum sayfamızdan sorabilirsiniz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan diğer mesleklerdeki maaşları öğrenmek için tıklayınız.

DGS Tütün Eksperliği Yüksekokulu

TMO neye yarar?

TMO, ağırlıklı görevi hububat alım – satımı olan bir kuruluştur. Diğer bir deyimle ticari faaliyet gösterir. Hububat alım – satımı faaliyetinin büyüklüğü, büyük ölçüde bu ürünlerin üretimine bağlı olarak değişmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.