kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tramer Kaydı Nedir? Nasıl Sorgulanır?

Tramer nedir?Tramer kaydı nasıl sorgulanır? Tramer kaydı sorgulaması ile hangi bilgilere ulaşılır? Tramer kaydı kim tarafından tutulur.

A+
A-

Tramer hakkında genelde merak edilenleri yazımızda açıklamaya çalışacağız.

Tramer, aslında  Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi olarak adlandırılan kurumun kısaltmasıdır. Sistem bütün sigorta bilgilerinin toplandığı büyük bir veri tabanı şeklinde  de değerlendirilebilir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) bünyesinde kurulan Tramer, tamamıyla resmi evraklara dayalı olarak tutulmaktadır.

Tramer sorgulama ile araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını görebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

Çekme Belgesi Nedir? Ne Demek? Nasıl ve Neden Alınır?

Tramer Kaydı Üzerinden Hangi Sorgulamalar Yapılabilir?

  • Aracın hasar kaydını,
  • Mağdurun genel  bilgilerini,
  • Araca ait trafik poliçesini,
  • Araca ait kasko poliçesini,
  • Kazaya karışan araçların kaza tespit tutanağında belirtilen kusur oranlarını detaylı şekilde sorgulayıp öğrenebilirsiniz.

İkinci el araç alan kişiler araca ilişkin gerçek bilgilere ulaşmakta zorluk çekmekte çoğu zaman aslında hasarlı olan araçları hasarsız diye satın almaktadır. İşte tamda bu noktada Tramer sorgulama imdadınıza yetişiyor.

Tramer Sorgulama  Nasıl Yapılır?

Tramer kaydı sorgulama işlemi iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi https://www.sbm.org.tr adresinden online olarak veya  ikincisini seçip cep telefonu üzerinden kısa mesaj yoluyla araca ait şasi numarasını veya araç plakasını 5664’e kısa mesaj olarak göndererek yapabilirsiniz. SMS ile tramer sorgulaması yaptığınız takdirde yalnızca bir sms ücreti bedel yansıtılacaktır.

Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer sisteminde yer alan sorgulama ekranı

2510 1 6962b46f9ef65c2b2a7eb4776b6625da

Tramer Sorgulama  Nasıl Yapılır?

Bunlardan birincisi https://www.sbm.org.tr adresinden online olarak veya  ikincisini seçip cep telefonu üzerinden kısa mesaj yoluyla araca ait şasi numarasını veya araç plakasını 5664’e kısa mesaj olarak göndererek yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.