kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Subay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Subay Maaşları 2023 Ne Kadar? Subay Maaşları Ne Kadar? Subay Maaşı Ne Kadar? Orgeneral Maaşı Ne Kadar? Albay Maaşı Ne Kadar? Teğmen Maaşı Ne Kadar? Astsubay Kıdemli Başçavuş Maaşı Ne Kadar? Astsubay Çavuş Maaşı Ne Kadar? Rütbelerine Göre Subay Asker Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Subay nedir? Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin rütbeli askerlerine, orduyu yöneten, düzeni ve disiplini sağlayan kuralların uyulmasını sağlayan askerlere subay denmektedir. Subayların en alt rütbesi asteğmendir. Subayların en yüksek rütbesi ise orgeneral rütbesidir. Subaylar kurmay hakkı kazanabilir. Eğer kurmaylık rütbesini kazanırsa kurmay subay olarak adlandırılırlar ve bunun ardından generallik rütbesi elde etme şansı yakalarlar. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst rütbesi Genelkurmay Başkanlığıdır. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki Deniz Kuvvetlerinde general rütbesi kullanılmaz. General rütbesi yerine Amiral rütbesi kullanılır. tercihiniyap.net ailesi olarak bu yazımızda sizler için subayların 2023 yılı itibari ile ne kadar maaş aldıklarını inceledik. Kamu Haber

Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Subaylar Ne Kadar Maaş Alır?

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiğini oluşturan subaylar ne yazık ki düşünüldüğü gibi yüksek maaşlar almamaktadırlar. Dünyanın en seçkin en saygın ordularından olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlığından, bütün bir kuvvetin düzenli ve disiplinli bir şekilde işlemesini ve gelişmesini sağlayan subayların maaşları rütbelerine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki doğu ve batıda çalışan subayların aldıkları maaşlar farklı değildir. Farklı olan subayların aldıkları görev tazminatlarıdır. Örnek vererek açıklamak gerekirse Hakkari’de çalışan bir subay bin 250 Türk Lirası görev tazminatı almaktadır.

Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın komando birliklerinde çalışan subaylar komando tazminatı almaktadırlar. Peki subayların aldıkları komando tazminatları ne kadardır? Komando tazminatı alan subaylar 400 ila 500 Türk Lirası arasında tazminat almaktadırlar. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan bütün subayların maaşlarından emekli sandığı üyeliğinde olduğu gibi aynı miktarda Oyak kesintisi olmaktadır.

Subay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personellerin maaşları rütbe ve kıdemlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İlk olarak teğmen maaşı ile başlayalım. 2023 yılı itibariyle 16.623 TL olarak belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapan bir personelin en düşük maaşı 12.000 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir. Doğu bölgesinde görev yapan bir uzman çavuşun maaşı ise aldığı tazminatlarla birlikte 9 bin Türk Lirasına kadar yükselebilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan bir Albayın çıplak maaşı 18.000 Türk Lirası ile 19.000 Türk Lirası arasında değişiklik gösterebilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan bir Orgeneralin çıplak, tazminatsız maaşı ise 15.000Türk Lirasıdır.

Özellikle çıplak maaşlarını belirttiğimiz subayların maaşları, alacakları görev tazminatları, çocuk parası, aile yardımı gibi ek ücretlerle artış göstermektedir.

Subay Maaşları 657 Sayılı Kanuna Tabii Midir?

Subaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa, 926 sayılı kendi kanunlarında düzenlenmeyen hususlarda bağlıdır. Bu nedenle her yılın ocak ve temmuz aylarında devlet tarafından uygulanan zamlardan faydalanmaktadırlar. Ayrıca subaylar 200 ile 250 Türk Lirası arasında aile yardımı ve 50 ile 60 Türk Lirası arasında çocuk yardımı almaktadırlar.

Yedek Subay-Asteğmen Maaşları Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Tazminat Miktarları Ne Kadar?

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan askerlerimiz, subaylarımız görevlerine bağlı olarak farklı tazminatlar alabilmektedirler. Sizin için o tazminatları inceledik.

Komando Tazminatı 250 ile 500 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Balık Adam Tazminatı 500 Türk Lirası civarındadır.

Bomba İmha Tazminatı 700 ile 800 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

MAK Brove Tazminatı 500 ile 600 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Asayiş Tazminatı 500 ile 600 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Subay kimin üstü?

Ordu hiyerarşisinin tepesinden astsubaylığa kadar olan kısmını subaylar oluşturur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.