kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Çay tarımı ve işleme teknolojisi puanları içinde yer alan puanlardaki en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, çay tarımı ve işleme teknolojisi sıralama sayıları kaç binlerdedir, çay tarımı ve işleme teknolojisi taban puanları 2019 listesinde yer almakta olan puanlar nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Çay tarımı ve işleme teknolojisi puanları içinde yer alan puanlardaki en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, çay tarımı ve işleme teknolojisi sıralama sayıları kaç binlerdedir, çay tarımı ve işleme teknolojisi taban puanları 2019 listesinde yer almakta olan puanlar nasıldır, çay tarımı ve işleme teknolojisi bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, çay tarımı ve işleme teknolojisi başarı sıralamaları 2019 yılı için açıklandı mı, ne zaman açıklanır gibi soruların cevaplarına yazımızın içinden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de ortaöğretim kurumu/lise mezunu bir adayın üniversitede 2 yıllık veya 4 yıllık bir bölüm okuyabilmesi için girmesi gereken sınavlar bulunmaktadır ve bunlardan sanıyoruz ki en önemlisi yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) adını taşıyan ve ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından hazırlanan ve düzenlenen üniversiteye giriş sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş puan türlerinden, kendi tercih etmeyi düşündükleri bölüme yeterli olacak puanı veya başarı sıralamasını elde etmeye çalışırlar.

Hangi bölümün kaç puan ile veya sıralamayla kapatacağı kesin olmamaktadır fakat fikir vermesi maksadıyla bir önceki sene yapılan yerleştirmeler üzerinden oluşan taban puan ve başarı sıralaması ÖSYM tercih kılavuzlarına verilerini koymaktadır. İşte bu şekilde oluşturulacak olan, 2018 yerleştirmelerine göre 2019 tercih kılavuzlarında yer alacak puan ve başarı sıralamaları değerlerini biz sizlere yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla her bölüm için derleyip yayımlamaya devam ediyoruz.

ÇAY TARIMI VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Çay tarımı ve işleme teknolojisi bölümünü tercih edebilmek için adayların en az ortaöğretim mezunu olması ve TYT (temel yeterlilik testi) puan türünden yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.

2018 yerleştirmeleri için çay tarımı ve işleme teknolojisi bölümüne ayrılmış olan kontenjan sayısı 60 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 çay tarımı ve işleme teknolojisi kontenjanları da buna yakın bir sayıda olacaktır.

Çay tarımı ve işleme teknolojisi başarı sıralamaları rakamlarını henüz YÖK Atlas veya ÖSYM kendi resmi internet sitelerinde yayımlamadıkları için çay tarımı ve işleme teknolojisi sıralama sayıları yazımızda yer alamamaktadır. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu iki kurumdan birisi sıralama değerlerini girdiğinde biz de çay tarımı ve işleme teknolojisi başarı sıralaması rakamlarını yazımıza ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

Çay tarımı ve işleme teknolojisi puanları incelendiğinde ortaya çıkan en büyük ve en küçük taban puanları verilerine bakacak olursak, bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne 214,83994 puan ile yapıldığını görüyoruz. Adaylar 2019 TYT puan türünden bu puan civarında bir puan alırlarsa ve büyük bir değişiklik olmaz ise çay tarımı ve işleme teknolojisi bölümünü kazanabileceklerdir.

Çay tarımı ve işleme teknolojisi 2019 taban puanları listesinin tamamını içeren tablo yazımızın alt kısmında yer alan görsellerde bulunmaktadır. Bu konularla ilgili tüm merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları deneyim sahibi üyeleri ile sizleri beklemektedir.

* Çay tarımı ve işleme teknolojisi 2019 taban puanları tablosu ve yazımızda yer alan bilgiler ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzlar ve diğer bilgiler üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı duyuruları kurumun web sitesinden takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

ÇAY TARIMI VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ  Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi     214,83994 1350647

5827 1 9fb35190a5ba14298dbfb0c97bca213f

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.