kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fizik Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Fizik mühendisi maaşları 2023 kamuda ne kadar oldu, fizik mühendisi olmak için ne yapmak gerekir, fizik mühendisi çalışma saatleri ve şartları nasıldır, fizik mühendisi ne iş yapar, özel sektörde fizik mühendisi maaşı 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Meslek tanıtımlarından maaşlarına kadar meslekler ile ilgili okuyucularımızı bilgilendirici yazılarımızı, yazı dizilerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Mühendislikler ile ilgili de böyle bir dizi hazırlamaya karar verdik, alan alan mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Bu yazımızda da fizik mühendisi maaşları ile fizik mühendisinin görevleri, çalışma şartları hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

Fizik Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

FİZİK MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL FİZİK MÜHENDİSİ OLUNUR? FİZİK MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Fizik mühendisi kimdir sorusunun cevabını vermek gerekirse öncelikle nasıl fizik mühendisi olunura cevap vermek yerinde olacaktır çünkü bir kimsenin fizik mühendisi olabilmesi için ilgili alandan mezun olması gerekmektedir, fizik mühendisi olabilmek için de adayların en az 4 yıllık eğitim veren fizik mühendisliği bölümünü bitirmiş olmaları gerekmektedir. Tabi ki buna ek olarak bu işi yapabilmek için devlette çalışmayı düşünenlerin KPSS’den yeterli puanı alması özel sektörde çalışabilmek için de yeterli donanıma sahip olması gerekmektedir.

Fizik mühendisinin görevleri nelerdir yani ne iş yapar sorusuna gelecek olursak;

  • Laboratuvarda incelenecek maddeyi farklı ortamlarda gözlemlerler elde edilen veriyi kaydederler,
  • Her araştırmacının yapması gerektiği gibi bulgulara objektif yaklaşırlar,
  • Araştırmalarda ortaya çıkan sonuçların günlük hayatta veya yeni teknolojilerde kullanılmasına yönelik çalışırlar,
  • Yeni teknolojilerde kullanılacak malzemenin uygunluğu için daha fazla araştırma yaparlar.

<div></div>

FİZİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR? FİZİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR?

Fizik mühendisi çalışma şartları da saatleri de kamuda veya özel sektörde diye ikiye ayrılır dersek yanlış olmaz.

Kamuda çalışan fizik mühendisleri hemen hemen her kamu görevlisinin çalışması gereken haftalık 40 saat çalışma saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. ek mesai yapıyor olsalar da genellikle çalışma saatleri bu şekildedir. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaş hem de görece rahatlık nedeniyle fizik mühendisleri iyi çalışma şartlarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alana göre değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofis ortamı, zaman zaman laboratuvar zaman zaman da saha olabilmektedir.

Özel sektörde çalışan fizik mühendislerine baktığımızda durum bu kadar iyi değildir çünkü özel sektörde hem (yeni başlayanlar için) oldukça düşük, asgari ücret veya civarlarında maaş alınmakta hem de uzun mesai saatleriyle, yorucu bir tempoda çalışılmaktadır.

KAMUDA FİZİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni başlayan Fizik Mühendisi           25650-25750 Türk Lirası

Kamuda fizik mühendisi maaşları aşağı yukarı tabloda görüldüğü kadardır. Burada bazı değişkenler devreye girebilmektedir bu yüzden buradaki rakamları ortalama ve minimum rakamlar olarak görmek doğru olacaktır. Yurtdışı görevlendirmeleri, ek mesai ücretleri, aile yardımları, çalışılan kurumdaki farklı ek ödenekler gibi değişkenler nedeni ile bu rakamlardan biraz daha fazla maaş alınabilmektedir fakat yine belirtelim ortalama olarak yeni başlayan bir fizik mühendisi maaşı 2023 yılında 25700 TL civarlarındadır.

<div></div>

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 FİZİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özel sektör ile kamu arasında yeni başlayan mühendis olma noktasında büyük bir fark vardır. Çoğu şirket bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya az tecrübeli fizik mühendislerine asgari ücret veya biraz daha üzerinde maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan fizik mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL diyebiliriz fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler bulunduğunu da tekrar belirtelim. Bu tamamen kişinin kendini geliştirme seviyesi ile de ilişkilidir diyebiliriz.

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Astrofizikçi Maaşları Ne Kadar?

Fizik bölümü okumak zor mu?

Fizik bölümü okuması oldukça meşakatli bir bölüm.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.