kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

Okul öncesi öğretmenlerinin sorunları ve olası çözüm önerileri gibi konuları kaleme almaya çalıştık. İstemeden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysek affola.

A+
A-

Her mesleğin kendine göre artıları ve eksileri mevcuttur. Öğretmenlik mesleğininde olumlu ve olumsuz yanları bulunmaktadır. Ancak aynı haklara sahip bir öğretmenlik olan okul öncesi öğretmenlerinin sorunları biraz kendine has ve buna uygun çözümler gerekiyor.

Tenefüs Sorunu

En başta gelen ve öğretmenlerimizi en fazla zorlayan sorun tenefüs problemidir. Okul öncesi öğretmenleri ders başlama saatinde sınıfa girer ve gün bitene kadar sınıfta kalırlar. Bu süre içerisinde herhangi bir mola, tenefüs, ders arası mümkün değildir. Okul döneminde blok ders yapmanın yani iki ders ara vermemenin bile ne kadar ağır olduğunu hatırlarsınız. Yaklaşık 6 saat boyunca aralıksız sınıfta 20 kadar öğrenciyle kalmak pek kolay bir şey değil. İşin yapısı gereği tenefüs hakkı gibi bir talepleri elbette yok ancak bu süreler için en azında bir ek ödemeyi hak ettiklerini düşünüyorlar. kamu haber

Okulda Telefon Yakalatmanın Cezası Nedir? Ne Kadar?

Kaynaştırma Öğrencisi

Öncelikle herhangi bir yanlış anlaşılmayı önlemek adına sorunun kaynaştırma öğrencisi olmadığını uygulamanın mevcut halinin sorunlu olduğunu belirtmek uygun olacaktır. Ortalama sınıf mevcutları 20’den fazla, çoğu sınıfta özellikle tam gün çalışan okullarda stajer bulunmamaktadır. Sınıfta herhangi bir engeli olmaksızın eğitim almaya çalışan öğrencilerle bir öğretmenin ilgilenebilmesi mümkün değilken ağır otizm veya benzeri bir engeli olan öğrenciye öğretmenin ilgilenebilmesi oldukça zordur. Eğer şiddet eğilim olan engelli bir öğrenci mevcutsa diğer öğrencilere zarar vermesini engellemek dahi pek mümkün olmamaktadır.

Yakın zaman önce televizyonlarda engelli bir öğrencinin öğretmeni tarafından itildiği görüntü paylaşıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmeni açığa aldı. Görüntüleri izleyen bir çok öğretmen aynı endişeyi yaşadığına emin olabilirsiniz, öğretmen ne yapabilirdi köşeye çekilmiş ve çocuk öğretmenine ısrarla vurup rahatsız ediyor, öğretmeni ise yalnızca uzaklaştırmaya çalışıyor. Sorun ne öğretmende ne öğrencide sorun sistemde sağlıklı çalışmayan bir kanaştırma öğrencisi projemiz mevcut.

Uygulama elbette kötü amaçlarla getirilmiş değil, öğrencilerin sosyal hayata kazandırılabilmesi gibi amaçlarla planlanmış. Ancak ülkemizde bir çok velimiz çocuğunu evden olabildiğince yollamaya çabaladığı için sağlıklı şekilde işlememektedir. Daha planlı şekilde uygulanması yani büyük yaş guplarında, az sayıda öğrencinin olduğu, stajer sayısının daha fazla olduğu sınıflarda ve yarım gün olarak uygulanması daha makul ve verimli olabilir.

Daha fazlası için forum adresini kullanabilirsiniz.

Okulun İlk ve Son Haftası Yoklama Alınır Mı? Devamsızlık Yazılır Mı?

 

Okul öncesi öğretmeni nasıl davranmalı?

Yeniliklere açık, kendine saygısı olan ve kendini tanıyan, güvenilir, sağlam bir kişiliği olan ve davranışlarda tutarlı olan bir kişilik özelliğine sahip olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.