kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üzerime Kayıtlı Hat Var Mı?

Üzerime kayıtlı kaç hat var E-Devlet üzerinden ve BTK aracılığıyla kolayca öğrenmek mümkün.

A+
A-

Üzerime Kayıtlı Hat Var mı?

Üzerime kayıtlı hat var mı konusu son yıllarda oldukça önemli bir hale geldi. Bildiğiniz üzere faturalı hattınız varsa bunu kullanmayı bıraktığınız anda fatura gelmemesi için zaten kapatma dilekçesi verdiğiniz için ilerde başınız ağrımıyor.

Kontörlü hatlarda şimdiki adıyla tl yüklemeli hatlarda ise durum biraz farklı işliyor. Kontör yüklemeyince 6 ay sonra kendiliğinden kapanan yüklemeli hatlar, telefon bayilerince kapanmadan önce farkediliyor. Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar bilir ”açık hat” adı altında T.C. vatandaşı olan kişilerin uzun zamandır pasif durumda olan hatları Suriyelilere satılıyor. Bu yüzden ülkemizde Suriyeli göçmen sayısının arttığı son 4 yılda kaçak hat kullanımından açılan davaların arttığı uzmanlarca dile getiriliyor. Bu duruma düşmemek için sorgulama yapmak önemlidir. Üzerime kayıtlı hat var mı yok mu nasıl sorgulayabilirim diyorsanız cevabı hemen aşağıda.

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 52 Kamu Personeli Alınacak

Üzerime Kayıtlı Hat Sorgulama ?

Üzerime kayıtlı hat sorgulama yöntemi e devlet üzerinden veya BTK üzerinden yapılabilmektedir. Sorgulamanızı tamamladınız, sizin adınıza kayıtlı hat veya hatlar var ve siz kullanmıyorsunuz. Operaötürünüze bildirebilirsiniz ancak bu sizi sorumluluktan kurtarmayacaktır. Yapmanız gereken en yakın savcılığa gidip şikayette bulunmaktır. Aksi takdirde operatörünüze bildirseniz sahi hat suç amacıyla kullanılırsa cezai sorumluluğunuz devam eder.Adınıza kayıtlı hat eğer herhangi bir suçun icrasında kullanılırsa hattınızı kapattırmadığınız için hem ceza hukuku hem özel hukuk anlamında sorumluluğunuz sürecektir.

2807 1 83ae95dfa66730cb61f49cf70e51ca38

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

Üzerime Kayıtlı Hat Sorgulama ?

Adınıza kayıtlı hat eğer herhangi bir suçun icrasında kullanılırsa hattınızı kapattırmadığınız için hem ceza hukuku hem özel hukuk anlamında sorumluluğunuz sürecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.