kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yargı Dağıtmak Ne Demek? Nedir? Yargı Dağıtmak İle İlgili Sözler

Yargı Dağıtmak Ne Demek? Nedir? Yargı Dağıtmak İle İlgili Sözler nelerdir? Yargı Dağıtmak Ne Demek? Nedir? Yargı Dağıtmak Deyimini Kimler Kullanır? Yargı Dağıtmak Deyimi İle İlgili Sözler neler? Yargı Dağıtmak Sözleri, Yargı Dağıtmak Örnekleri

A+
A-

“Yine yargı dağıttı.” “Reis yargı dağıtmışsın” Sosyal medyada son dönemde bu cümleleri sık görür olduk. 7’den 70’e milyonlarca kişinin ağzına yeni bir deyim girdi. Kapak yapmak, laf sokmak, cevabını vermek gibi deyimlerin yerine yargı dağıtmak deyimi kullanılmaya başlandı. Gençlerin sık sık kullandığı bu deyim karşısında yaşlılar afallayıp kaldı. Pek çok kişi “Yargı dağıtmak ne demek?” “Yargı dağıtmak deyimi ne anlama geliyor?” sorularına cevap aradı.

Yargı Dağıtmak Ne Demek?

Yargı dağıtmak deyiminin ne anlama geldiğini öğrenmek için ilk olarak Türk Dil Kurumunu kontrol ettik. Ancak ne yazık ki Türk Dil Kurumunda bu deyim için bir açıklama, bir bilgi bulamadık. Dilimize sonradan girmiş olan bu deyim modern dünyanın sözlüğüne ait. Bu nedenle önce deyimi oluşturan sözcükleri araştırdık. Yargı kavrama, değerlendirme, karşılaştırma yollarına başvurarak bir durum, bir nesnenin eleştirilmesi, eleştirerek değerlendirmesinin yapılmasıdır. Hüküm anlamına gelir. Yargı dağıtmak da bir olayla ilgili hüküm dağıtmak olarak anlatılabilir. Yargı dağıtan kişi hesap sormuş, laf sokmuş, lafı gediğine oturtmuş, haksızlık karşısında susmamıştır. Tencere kapak misali durumun ihtiyacı olan sözü söylemiştir. Hükmünü bildirmiştir.

Yargı Dağıtmak Deyimini Kimler Kullanır?

Yargı dağıtmak deyimini 7’den 70’e her vatandaş kullanmaktadır. Günümüzde sosyal medyada, sosyal yaşamda, gündelik hayatta sık sık bu deyim kullanılır. Ancak özellikle gençler bu deyime başvurmaktadır. Gençliğin diline giren yeni cümlelerden biridir.

Yargı Dağıtmak Deyimi İle İlgili Sözler

Yargı dağıtmak deyimi oyun oynanırken, iş hayatında çalışan, evde, arkadaş ortamında kullanılabilir. Örneğin bir bilgisayar oyunu olan PUBG’yi ele alaım. PUBG’de 4 kişilik bir takım karşısında tek kalan 1 oyuncu 4 kişiyi birden öldürürse onu izleyenler, oyunu kaydını görenler “Kral yargı dağıtıyor resmen.” derler.

İş hayatında da bu deyim kullanılır. Çalışanlarını sürekli ezen, laf sokan, mobbing yapan bir yöneticiye hak ettiği cevabı veren bir çalışan olduğunda arkadaşları onun için “yargı dağıttın resmen.” derler. Bir nevi çalışan yönetici karşısında arkadaşlarını savunmuş, hak aramış, haksız yöneticinin hükmünü vermiştir.

Spor müsabakalarında da bu deyim kullanılabilir. Dünyanın en iyilerinden biri olarak gösterilen LeBron James 40 sayı, 10 ribaunt, 10 asistlik bir peformans gösterdiğinde “KRAL yargı dağıtmış” şeklinde yorum yapılabilir. Ayrıca Messi’nin 3 gol atıp maçı takımına kazandırdığı bir maçta kendisi için aynı deyim kullanılabilir.

Yargı Dağıtmak Sözleri, Yargı Dağıtmak Örnekleri

Yargı dağıtmak deyiminin daha iyi anlaşılabilmesi için sosyal medyada biraz gezinti yaptık. İnsanların kullandığı, örnek niteliği taşıyan tweetleri sizin için bir araya getirdik.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

yargi dagitmak1

pubg yargi dagitmak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.