kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ameliyat Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Ameliyat teknikeri maaşları ne kadar? Ameliyat hizmetleri teknikeri net ve brüt maaşlar ne kadar? Özel sektör ve kamuda ameliyat teknikeri maaşları kaç TL?

A+
A-

Ameliyat teknikeri, sağlık alanında çalışan yardımcı personel grubudur. Ameliyat teknikeri, ameliyat esnasında gerekli malzemeleri hazırlayan, kullanan ve uzman hekime yardımcı olan kişilerdir. Peki ameliyat teknikeri maaşları ne kadar oldu birlikte bakalım…

Ülkemizde var olan bir klişeye göre kadının yaşı erkeğin maaşı, aldığı para sorulmaz. Tabi ki bu genel adap kuralları gereği erkek kadın fark etmeksizin hiç kimsenin maaşı sorulmaz olarak algılanmalı. Yine de toplumumuzdaki insanların bu konulardaki meraklılığı, hangi meslek grubunun ne kadar maaş aldığı bilgisine sahip olma arzusu oldukça fazla. Özellikle internetin her bireye ulaşması ile bu bilgileri de internetten bulmak oldukça kolay.

Tabi ki sırf bu merak duygusu değil aynı zamanda bir mesleğe yeni başlayacak bir birey veya bir mesleği yapmayı düşünen bir insan da o mesleğin ne kadar kazandırdığını bilmek, öğrenmek istiyor. Bunlardan hareketle bizde okurlarımıza farklı meslek gruplarının maaş, ücret bilgilerini derlemeye çalışıyoruz. İçeriğimizde ameliyat teknikeri maaşlarının ne kadar olduğuna dair bilgiler paylaşmaya çalıştık.

Ameliyat Teknikeri

AMELİYAT TEKNİKERİ NE İŞ YAPAR? NASIL AMELİYATHANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ OLUNUR? NEDİR?

Bu başlıktaki bilgileri daha kapsamlı derlediğimiz içeriğimize dair linki yazının ilerleyen kısmında bulabilirsiniz fakat maaş bilgisini vermeden önce ameliyat teknikeri nedir hakkında da bir şeyler yazacak olursak; ameliyat teknikeri bağlı bulunduğu kurum ve kuruluştaki uzmanın yanında ona destek veren, yardımcı personel görevinde bulunan sağlık teknikeridir. Ameliyat teknikerinin yaptığı işleri görevlerine kabaca bakarak sıralayacak olursak şunlar karşımıza çıkmaktadır:

  • Ameliyathaneye dair ekipman, masa vs. gibi şeylerin kontrolünü yapmak, bu araç gereçleri hazırlamak.
  • Güvenli, steril ve sağlıklı bir ortam oluşturmak
  • Ameliyatta kullanılacak teknik cihazların sorunsuz çalışmasını sağlamak
  • Doktor uygun görürse ameliyatı gerçekleştiren ekibe yardımcı olmak
  • Ameliyat bitiminde yukarıda sayılanları tekrar yerine getirmek (Ekipmanların bakımı vs.)
  • Ameliyat kayıtlarının tutulmasını sağlamak
  • Ameliyat olan hastaya rehberlik etmek

Ameliyat teknikeri olmak isteyen bir adayın ilgili bölümden mezun olma şartı aranmaktadır. Ameliyat teknikeri olabilmek için Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Cerrahi, Cerrahi Teknikerliği bölümlerinden birinden mezun olmak gerekmektedir. Bu mezuniyet sonrasında aday özel sektörde çalışacak ise özel sektörde bulunan ve kendi alanında hizmet veren firmalara başvuru yaparak mesleğe girmeye çalışabilir. Kamuda ameliyat teknikeri olmak için ise adayın KPSS’ye girerek yeterli puan elde etmesi gerekmektedir.

 

ameliyat teknikeri maaslari 2021

AMELİYAT TEKNİKERİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR?

Maaş denildiğinde genel olarak ülkemizde ay sonunda hesaba net yatan para algılanmaktadır. Bu tabi ki anlaşılabilir bir yaklaşımdır fakat burada bilinmesi gereken bu maaşın net maaş olarak isimlendirilmesi gerektiğidir. Peki bu maaşa net maaş dediğimizde brüt maaş olarak ne anlaşılmalıdır? Brüt maaş kamuda veya özelde fark etmeksizin bireyin asıl geliridir fakat devlet veya işveren bu maaştan gelir vergisi, SGK kesintisi yaparak ilgili kurumlara ödediği için ay sonunda bu asli gelirden daha düşük bir miktar bireyin eline geçmektedir. Bu yüzden de bir çok yerde şu mesleğin maaşı şu kadar dendiğinde elimize o kadar para geçmiyor maaşımız bu diye söylenmeler olmaktadır.

Devlette sağlık teknikerleri net maaş olarak ortalamada bu rakamları elde etmektedirler. Ameliyathane hizmetleri teknikeri de bir sağlık teknikeri olduğu için buradaki tablodakine benzer net maaş almaktadırlar. Tabi ki buradaki rakamları aralık olarak vermemizin nedeni kurumdan kuruma bazı farklı kaynakların bulunabildiği gerçeğinin, bekar ve evli arasındaki AGİ farkı, çocuk yardımı gibi küçük farklılıkların var olabilmesidir. Bu bahsettiğimiz durumlardan dolayı tablodaki rakamlarda bile 100-200 TL aşağı yukarı yönlü oynama olabilmektedir fakat yeni başlayan ameliyat teknikeri maaşı ortalama olarak 9-10 bin TL bandındadır diyebiliriz.

Ameliyat Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

ÖZEL SEKTÖR AMELİYATHANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Özel sektörde çalışmaya başlayacak çoğu meslek grubu gibi ameliyat teknikerleri de çoğunlukla asgari ücret ile çalışmaya başlayacaklardır. Son zamlar ile birlikte bir ameliyat teknikerinin alacağı maaş 9270 TL civarındadır. Tabi ki deneyim sahibi bir tekniker olarak veya çalışma olanakları açısından daha iyi bir yerde işe başlama şansı olan ameliyat teknikerleri  duruma göre daha fazla maaş alabilmektedirler.

Ameliyathane teknikeri ameliyata girer mi?

Görev tanımında değişiklik yapılması ve “Ameliyathane Teknikerleri steril olarak ameliyata dahil olur, cerrahı asiste eder “ maddesinin eklenmesi talep ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.