kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kanlı Ay Tutulması Nedir? Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman?

Dünya üzerindeki milyonlarca insanın merakla beklediği Kırmızı Ay Tutulması 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Türkiye’den de bu özel an görülebilecek. Peki kırmızı ay tutulması nedir? Kırmızı ay tutulması ne zaman? Kırmızı ay tutulması Türkiye’den görülebilecek mi?

A+
A-

2018 yılının en büyük ve en önemli gökyüzü olayı olarak kabul edilen Kanlı Ay Tutulması 2000’li yılların en uzun ay tutulması olarak öne çıkıyor. Kanlı ay tutulması 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek. Üstelik bu özel tutulmanın tam tamına 1 saat 43 dakika boyunca sürmesi bekleniyor. Türkiye’den de saat 22.00 itibariyle görünecek olan kanlı ay tutulmasının aslında diğer ay tutulmalarından çok farkı yok. Peki ay tutulması olarak bildiğimiz olay tam olarak nedir? Ay tutulması fiziksel bir gölge olayıdır. Herkesin bildiği gibi (umarız) güneş dünyanın etrafında dönmektedir.  Dünyanın uydusu olan ay da dünyanın etrafında döndüğü için çok nadir olarak dünyanın gölgesi ayın üzerine düşmektedir. İşte bu özel anlarda ay tutulması meydana gelir. Basit olarak son bir kez tekrar edersek ayın üzerinde dünyanın gölgesi düştüğünde ay tutulması yaşanır.

KIRMIZI AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Kırmızı ay tutulması dünya üzerinde herhangi bir etkiye neden olmayacak. İddiaların aksine dünyada tuhaf olaylar yaşanmayacak.Tesadüfen gelişen olaylar nedeniyle kurulan komplo teorileri gerçeği yansıtmamaktadır. Ay tutulması esnasında Mars ve Jupiter gözlemlenebilecek. Ayrıca Uranüs’te görünebilir olacak.

Türkiye’nin büyük bir kısmı kırmızı ay tutulmasını ay doğduktan sonra görebilecek. Dünyanın gölgesi ayı tamamen örttüğünde bile ay görünür olacak ancak kırmızı renkte görünecek. kamu haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.