kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavları Ne Zaman?

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavları Ne Zaman? Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav tarihleri 2019 ne zaman? Sözlü sınav itirazları ne zaman yapılacak? 2019 Sözleşmeli öğretmenlik öğretmen atamaları ne zaman?

A+
A-

Türkiye’de eğitime verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Bu anlamda her yıl Milli Eğitim Bakanlığının bütçedeki payı yükselmektedir. Bütçede en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bakanlık buna bağlı olarak her yıl öğretmen alımı yapmaktadır. Öğretmen alımları son yıllarda sözleşmeli olarak yapılmaktadir. Alımlar sonrasında binlerce sözleşmeli öğretmen göreve başlamaktadır. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için harekete geçmişti. Süreç başladı ve neredeyse sona gelindi. Şimdiyse gözler 20 bin öğretmen atamasına çevrildi. Atamalar için bakanlık başvuruları aldı. Şimdiyse gözler sözleşmeli öğretmen adaylarının gireceği sözlü sınav tarihlerine çevrildi. Peki 2019 sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman?

Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Tarihleri 2019

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için geri sayım devam ediyor. Öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşan binlerce kişi hayallerini gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. Öğretmen adayları süreci başarıyla tamamlarsa Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde görev yapmaya hak kazanacak ve hayaller gerçek olacak. Ancak bunun için aşamaların başarıyla tamamlanamsı gerekiyor. Bu nedenle binlerce öğretmen adayı öğretmenlik sözlü sınavları için gün sayıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru takvimini daha önce açıklamıştı. O takvimde sözlü sınavlara ilişkin tarihler de yer aldı.

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları 12 Haziran ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar sözlü sınavlarda ter döktükten sonra sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları ise 4 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Kamu Haber

2019 Sözlü Sınav İtirazları Ne Zaman Yapılacak?

Sözlü sınavlarını tamamlayan adaylar sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Sonucu 60 ve 60 puanın üstünde olan adaylar başarılı sayılacak ve tercih yapma hakkına sahip olacak. Tercih yapacak adaylar en fazla 20 eğitim kurunu seçebilecek ve seçimlerini elektronik ortam üzerinden yapacak. Ayrıca tercihler aynı ilden veya farklı illerdeki kurumlar arasından olabilecek. Tercihler yapıldıktan sonra 81 ildeki il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine giden adaylar tercihlerini onaylatacak.

Adaylar 12-30 Haziran 2019 tarihlerinde sözlü sınavlara girecek. Daha sonra adayların sınavları değerlendirilecek. 4 Temmuz 2019 tarihinde sözlü sınav sonuçları açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarını öğrenen adayların itiraz etme hakkı bulunuyor. Adaylar sonuçlarına 8-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında itiraz edebilecek. İtirazların sonuçlandırılması için belirlenen tarih ise 16 Temmuz 2019.

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Atamaları Ne Zaman?

Son dönemde en yüksek sayıda kamu personeli alımı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmaktadır. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile Milli Eğitim Bakanlığı yüklü persoenl alımı gerçekleştirecek. Öğretmen olmak isteyen binlerce adayın başvurduğu öğretmen alımında 2017-2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları esas alınacak. Tercih ve atama işlemleri ise henüz duyurulmadı. Bakanlık resmi internet sitesi olan meb.gov.tr adresi üzerinden sözleşmeli öğretmen atama tarihlerini duyuracak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.